Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 martie 2016

Eau de Hongrie-Fragonard



Parfumul poarta un nume celebru, acela al primului parfum pe baza de alcool produs in scop terapeutic in secolulul al XIV-lea pentru o regina a Ungariei. Regina, care avea vreo 70 ani, spune povestea, nu numai ca s-ar fi vindecat, dar chiar ar fi inflorit si, gratie lui, l-ar fi sedus pe un rege al Poloniei cu care s-ar fi si casatorit.

Parfumul de la Fragonard nu cred sa aiba nimic in comun cu Apa de Ungaria, care a fost un parfum natural, pe baza de plante aromatice.  In plus este un parfum total masculin. E greu de spus ce contine caci miroase foarte sintetic, ca zeci de alte parfumuri mainstream barbatesti. A citrice poate ca miroase, dar nicidecum a iasomie. Mie imi miroase mai mult a rozmarin si fructe de ienupar. Este un parfum proaspat, dar foarte moale, curat si cuminte. Merge sa-l porti la office si se asorteaza cu o camasa alba, impecabila. Este deci purtabil, dar nu va atrage atentia nimanui caci este foarte banal. Cam asa miroseau multe dintre parfumurile barbatesti in anii 80 ai secolului trecut. M-a amuzat un comentariu de pe Fragrantica care spunea ca este un parfum pentru un taran ajuns la oras. E cam exagerat, mai degraba imi pare un parfum de burlac curat, care nu stie sa-si aleaga parfumul si alege ceva foarte neutru, de groza sa nu aleaga prost. Cand se va insura, va alege altcineva pentru el si, poate, va fi mai bine.

Numele parfumului: Eau de Hongrie
Casa: Fragonard  
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1979
Creator: 
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie
note de mijloc: iasomie
note finale: ambra, cistus labdanum
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Evaluare : 6/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.