Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 februarie 2016

Cio Cio San-MDCI


Cio Cio San este un parfum nou al casei MDCI, care are o tema asemanatoare cu Honour Woman de la Amouage, fiind inspirat de libretul operei Butterfly a lui Giacomo Puccini. Parfumul se vrea o bucatica de cultura japoneza, alegandu-si cateva note definitorii pentru acest spatiu : floarea de cires, litchi, yuzu .
Cecile Zarokian nu-mi pare foarte inspirata de aceasta data caci prima parte a parfumului, care dureaza cam o ora, este imbacsita si lipicioasa, greu de purtat si suportat. Primele note sunt dulci, parfumul este dens, iar mirosul este fructat, clar dominat de yuzu. Mirosul nu este rau, dar e prea dulce si se mai indulceste la pasul imediat urmator, cand apare litchi, un fruct care, dupa parerea mea, nu este nici gustos si nu are nici vocatie pentru parfumerie. Apar si flori de cires, dar parfumul este mult prea dulce, asa ca o nota gratioasa si aerisita este total compromisa in aceasta compozitie. Dulceata nu stiu de la ce poate sa vina, dar am banuiala ca parfumul are ascunsa o nota gurmanda de sinteza. Bujorul nu ar fi nici el urat, dar arata ca o dulceata de trandafiri (ca de bujori nu am auzit sa se faca). Dupa aproximativ o ora, parfumul se subtiaza si  se aeriseste, dar ramane dulce in continuare. Apare o nuanta noua, de ceai, care se combina cu bujorul. In faza asta, parfumul seamana putin cu Pivoine de la L’Occitane, dar nu este la fel de apos, are mai multa substanta parfumanta si este calitativ mult mai bun. De aici incolo, parfumul este mult mai agreabil, mai diafan si , in sfarsit, compatibil cu mirosul Japoniei. Mie nu-mi place parfumul si nu cred ca  isi merita banutii, desi este purtabil.

Numele parfumului: Cio Cio San
Casa: MDCI       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Cecile Zarokian
Gen:  feminin
Note oficiale: yuzu, lamaie, ghimbir, grapefruit, flori de cires, bujor litchi, ceai, guaiac, cedru, mosc
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare :  7,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.