Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2016

Aurore Nomade-The Different Company



Parfumul face parte din Collection Excessive si este semnat de un parfumier foarte creativ, care detesta tiparele si caruia ii plac experimentele olfactive, Bertrand Duchaufour. Aurore Nomade, potrivit producatorului, are ca tema un rasarit de soare intr-un paradis exotic. Impactul lui la public, judecand dupa recenziile care au fost scrise deja, va fi comparabil cu cel pe care l-a avut Black Orchid de la Tom Ford, adica unii il vor adula, altii il vor compara cu ce este mai urat pe lumea asta. A se citi comentariile de pe Fragrantica. com si a se compara cu comentariile expeditive de pe varianta romaneasca a site-ului Fragrantica, ultimele  comparandu-l toate cu un cos de gunoi cu mirosuri pestilentiale. Indiferent de ce parte a baricadei te afli, parfumul ramane destul de surprinzator si de exceptie si cred ca nu trebuie abandonat dupa notele de varf, cum cred ca s-a intamplat de multe ori.
Inceputul parfumului este de-a dreptul straniu, greu de descris si greu de iubit, cu o imperechere de note destul de disonante. Desi multe dintre ele sint naturale, inceputul mi-a parut foarte sintetic. Pe un fond acvatic, foarte sarat, se simte o banana rascoapta, presarata cu scortisora si un miros dulce-amarui, medicamentos. Mirosul asta medicamentos nu prea stiu de la ce provine, ar putea fi un miros secundar al scortisoarei caci este cam lemnos. Am handicapul major ca nu stiu cum miroase una dintre notele parfumului, o nota de sinteza care se numeste indol. Am evitat, din cauza numelui, sa cumpar aceasta substanta si acum imi pare rau. S-ar putea sa fie una dintre notele cheie ale parfumului. Inceputul straniu al parfumului este, intr-adevar, destul de greu de acceptat. In notele de mijloc, insa, Duchaufour reuseste sa creeze o floare surprinzatoare, exotica, atragatoare prin nectarul ei, dar si periculoasa, devoratoare. Floarea este creata din ylang-ylang, frangipani, aroma de banana, o imortela amaruie si, probabil, acel indol. Este senzuala, pacatoasa, dulce-amaruie. Cred ca are si putin patchouli caci simt ceva moale si usor camforat in compozitia ei. Floarea-fiara se imblanzeste in timp si isi epuizeaza puterile malefice. E interesant ca nota acvatica si cam metalica se simte din nou dupa ce se domoleste intensitatea notelor florale. Nota asta chiar nu-mi place caci este stridenta si foarte chimica.


Parfumul este excentric si, probabil, greu de purtat, dar are in notele de mijloc exotism si otrava ademenitoare. Pacat ca-l strica notele de inceput si nici cele finale nu-s grozave  Nu indraznesc a-l recomanda decat celor care au o mai mare deschidere spre parfumuri ciudate si nonconformiste. Eu, personal, nu mi-l doresc, nu este genul de parfum care sa mi se potriveasca, dar mi s-a parut interesant ca experienta olfactiva.

Numele parfumului: Aurore Nomade
Casa: The Different Company  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Bertrand Duchaufour
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: davana, banana, carambol, note sarate, nucsoara, rom, scortisoara
note de mijloc: ylang-ylang, muscata, cuisoare, indol
note finale: imortela, santal, ambra,vanilie
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu siaj destul de bun
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare :  7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.