Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 ianuarie 2016

Terracotta le Parfum-Guerlain


Prima oara cand am mirosit parfumul nu mi-a prea placut. Mi s-a parut ca are un inceput cam dificil, usor murdar si ceva mai incolo cu un iz de ulei ranced. Multi aseamana parfumul cu Monoi Eau de Vahines de la Yves Rocher. Faptul ca au niste note comune nu este suficient ca ele sa semene. Eu le-am pus in paralel si diferenta dintre ele este maricica. Terracotta este un parfum dens si cremos. Monoi este mult mai apos si mai aerisit, mai transparent. As zice ca Monoi este si nitel mai interesant. Floarea de portocal este una dintre notele dominante la Terracotta, la Monoi ea nu este listata, dar cred ca exista, fiind insa o nota mult mai discreta. Monoi are mult mai multa nuca de cocos decat Terracotta, drept pentru care este mai gurmand.
In afara de floarea de portocal, a doua nota dominanta este cea de tiara facuta prin adaugarea nucii de cocos la iasomie si ylang-ylang. Este o iasomie foarte frumoasa, usor indolica.  Parfumul este destul de dulce, dens si caldut precum razele unui soare de primavara. Peste flori este si un praf discret de vanilie. Aceasta din urma devine mai evidenta spre finalul parfumului. Parfumul este cremos si in timp dobandeste un iz de ceara de albine. Dulceata si densitatea parfumului ma fac sa cred ca nu l-as putea purta vara pe canicula asa cum spune multa lume, ci, mai degraba, intr-un anotimp ceva mai rece. Am mirosit parfumul si la caldura si la racoare. La caldura este destul de tern si plictisitor, la racoare este mult mai viu si mai jucaus. Parfumul este destul de comercial, dar , totusi, reusit.

Numele parfumului: Terracotta
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2014
Creator:  Thierry Wasser
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota,nuca de cocos, tiara
note de mijloc: flori de portocal, iasomie, ylang-ylang
note finale: vanilie, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, siaj decent
Persistenta: in jur de 8 ore
Evaluare : 8/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.