Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 noiembrie 2015

Mademoiselle Piguet-Robert Piguet

Mademoiselle Piguet este o domnisoara care ar fi putut fi frumoasa daca nu s-ar fi machiat strident. Nu stiu de ce Fragrantica considera ca parfumul ar fi floral-lemnos ca este doar floral. As fi vrut sa-l plac, eu iubesc floralele, chiar si pe cele opulente, dar Aurelien Guichard, altfel un parfumier foarte bun,  nu a fost de aceasta data in cea mai buna forma creativa.

Vepres Siciliennes-MDCI


Dintre parfumurile MDCI cel care m-a tentat cel mai tare a fost Vepres Siciliennes, dar, dupa ce l-am probat pe blotter in Maison Elysee, m-a dezamagit total caci, dupa o vreme, 20-25 de minute, blotterul nu mai mirosea aproape a nimic. Azi l-am incercat pe piele si am ajuns la concluzia ca, in cazul lui, probatul pe blotter este inutil.

29 noiembrie 2015

Rose de Petra-Stephane Humbert Lucas 777


Rose de Petra ii cam face concurenta lui Rose d’Arabie, fiind ambele mult laudate pe forumuri. Numele parfumului este, desigur, cam ciudat caci este greu de crezut ca la Petra, in Iordania, intr-un tinut stancos si desertic ar putea creste vreo roza. Situl de la Petra, un oras construit in stanca, este comsiderat o minune a lumii antice. Poate culoarea roz a stancilor si monumentelor a inspirat numele parfumului.

Tango-Masque


Masque imi este total necunoscut, nu am probat inca niciun parfum al brandului. Din cate am citit, unul dintre prfumurile  Masque, Montecristo, a capatat oarece notorietate. Oricum,  brandul sa afla la inceput de drum si are doar vreo 4 parfumuri din 2012 incoace. Cratoarea parfumului, insa, este o parfumiera independenta talentata, Cecile Zarokian. Din cate am inteles, parfumierei i s-a cerut un parfum care sa descrie o petrecere in aer liber, la ceas de seara, sub o pergola de flori, insotita de muzica. Parfumul in mare parte ar raspunde cererii, dar numele lui imi pare destul de nepotrivit.

Armani Prive/Rose d’Arabie-Giorgio Armani


Din nou un parfum cu oud si trandafir : Rose d’Arabie ! Am mirosit multe dintre parfumurile colectiei private Armati cu ocazia unui voiaj la Milano, ocazie cu care am si cumparat un parfum. Colectia este frumoasa si merita a fi explorata prin cumpararea de esantioane caci intr-un magazin este destul de putin probabil sa intelegi ceva din ea.

1 A-33-J.F.Schwarzlose



J.F.Schwarzlose este un brand reinviat in 2012 care reia si reformuleaza vechile parfumuri ale casei berlineze Schwarzlose, casa infiintata in secolul al XIX-lea, care s-a bucurat de apreciere la vremea ei. Cel putin doua parfumuri ale casei,Trance si Rausch, au fost bine primite pe forumurile dedicate parfumului. Din pacate, nu am reusit sa miros niciunul.

28 noiembrie 2015

Dark Saphir-Agonist


Parfumeria moderna traieste din mimetism. Dupa ce ne-am inrozit de la zmeuricile si capsunicile parfumeriei mainstream, am dezertat si am fugit la nisa, dar si aici este acelasi lucru , dar la pret mult mai mare. Sunt in pragul diabetului de la atata vanilina si ethil vanilina din gurmande, iar mai nou sunt coplesita de combinatia trandafir cu oud . Sunt deja zeci de parfumuri care merg pe combinatia asta, a devenit monoton.  Am renuntat la uniforma Alien si La Vie Est Belle ca sa mirosim toti a Dubai, si barbati si femei.  Cred ca trebuie sa ne indreptam in curand spre parfumurile personalizate, dar nu ne prea sustin buzunarele.

Rozy-Vero Profumo


Am probat cu alta ocazie parfumurile de La Vero Profumo, dar am recenzat doar unul singur, Onda, caci doar pentru el am avut esantion. Azi i-a venit randul lui Rozy. Din pacate, nu stiu exact ce varianta de Rozy este.  Recenziile dedicate lui Rozy de pe forumuri sunt cel mai adesea fie rezervate, fie negative, dar cele de pe bloguri, facute in special de barbati,  sunt laudative. Interesant este ca multe bloguri nu au recenzat parfumul desi sunt bloguri foarte bine informate carora nu le prea scapa niciun parfum de nisa. Poate ca barbatii simt altfel. Din cate stiu, au simtul olfactiv mai putin dezvoltat decat femeile si poate acesta este motivul pentru care au aprecieri pozitive la parfumuri foarte opulente, indolice  sau animalice.

27 noiembrie 2015

Intense-Boadicea The Victorious


Parfumul este precum numele: intens. Dupa cum cred ca s-a vazut dintr-o groaza de alte recenzii, nu ma impac cu parfumurile dulci, dar Intense imi place. Este un parfum mieros din start. Nu pot sa zic ca miroase a fructe desi cu astea ar trebui sa inceapa, miroase a miere aurie de tei si a polen de flori, dar este si sarat. Pe parcurs dezvolta si un miros usor amarui, ca de migdala amara.  E dulce, dar frumos, intens, dar nicio clipa opresiv sau irespirabil. Te nauceste, dar nu te omoara. Pe urma, pe fondul asta mieros, vin florile. Totul este atat de bine amestecat incat e greu sa spui despre ce flori e vorba. Pot spune insa cu certitudine ca nu am simtit trandafir desi el este trecut in note. Simt insa o tuberoza coapta, foarte blanda si ar mai putea fi o iasomie. As crede ca are si ylang-ylang. Rezultatul este o floare de opulenta crinului nocturn, care te cucereste, te prinde in mreje si nu te lasa, ca o carnivora. Parfumul este liniar, dar nu ma plictiseste caci m-a captivat total cu mirosul lui. Patchouli are putin, dar are un efect extraordinar. Ii da adancime parfumului si-l face periculos de senzual. Are un magnetism special, un fel de vraja periculoasa. Poate asa mirosea ambrozia zeilor olimpieni din miturile grecesti. Nu e genul meu de parfum, nu stiu daca l-as putea purta, dar daca iubiti parfumurile florale, dulci si opulente, cu personalitate bine definita, este cazul sa-l incercati. Pe mine ma intriga rau parfumul ca nu prea stiu ce s-a pus in el. Oricum, il declar pe John Stephen un parfumier bun. Mi-ar placea sa-i miros si restul parfumurilor facute pentru Boadicea. Amuzannt este ca pe Makeupalley nota medie a putinilor recenzori este 2,3, adica echivalentului unui 4,6 de la mine. Au standarde inalte de calitate J. Pe Fragrantica a facut impresie mult mai buna.

Numele parfumului: Intense
Casa: Boadicea The Victorious
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: John Stephen

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note fructate
note de mijloc: trandafir, crin, iasomie, tuberoza
note finale: miere, patchouli, note lemnoase, vanilie
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv
Evaluare : 9/10 




Malefic Tattoo-LM Parfums



LM Parfums este un brand de nisa foarte tanar, care si-a lansat primul parfum in 2011 si care-si trage numele de la fondatorul sau, Laurent Mazzone. Desi m-ar fi interesat parfumurile LM si am cochetat cu ideea de a cumpara de pe Premiere Avenue niste esantioane de 5 ml care costa 19 euro, n-am apucat pana azi sa miros niciun parfum de-al casei.  Creatorul parfumului Malefic Tattoo, Jerome Epinette, imi este si el foarte putin cunoscut caci a colaborat in special cu Byredo, iar eu am  o reticenta fata de acest brand, sau cu case care nu prea sunt accesibile in Romania.

Aqua Sextius-Jul et Mad


Julien si Madalina au tras un loz bun cand si-au ales-o ca parfumiera pe Cecile Zarokian pentru Aqua Sextius. Parfumiera a reusit sa faca un parfum frumos, curajos prin combinatia de note, un parfum realmente creativ care ne scoate din stereotipiile care au reusit sa se oploseasca pana si in parfumeria de nisa. Nu cred ca intra pe blogul meu prea multi barbati, dar uneori femeile sunt acelea care aleg parfumul pentru sotii sau iubitii lor. Aqua Sextius, desi este indexat ca parfum unisex,  ar putea fi o alegere excelenta pentru un barbat. Dupa mine, parfumul este 80% masculin. Asta nu inseamna ca m-as da in laturi de la purtarea lui . Parfumul a fost primit cu multa raceala pe forumuri, unde are recenzii de doi lei. Mi-a fost dat sa citesc ca parfumul este o copie a lui Womanity. Trebuie fie sa nu ai nas, fie sa fii rauvoitor ca sa spui asta. Faptul ca cele doua parfumuri au doua note dominante comune, notele marine si smochina, nu este suficient ca ele sa semene. Are Womanity grapefruit, labdanum, eucalipt, mentol, guaiac ? Desigur ca nu. Ori si labdanumul si notele mentolate sunt dintre notele importante in acest parfum. Pe bloguri parfumul a fost foarte bine primit si are recenzii laudative.

26 noiembrie 2015

Rajasthan-Etro


Se pare ca de la Rajasthan, parfum care vrea sa evoce culorile si parfumurile Indiei, a impresionat mai mult flaconul decat parfumul. Flaconul chiar atrage atentia prin culorile de rosu si galben care par a anunta un parfum cald.  Notele parfumului imi sunt total neclare. Fragrantica listeaza niste note total aiurea. Mai precis, in notele de varf listeaza portulaca in loc de polygonum (troscot). In notele de mijloc listeaza corect cassia, dar imaginea este a unei frunze de cassis. Vesnica confuzie dintre cassia si cassis, care este destul de greu de tolerat pentru o baza de date consacrata parfumului. Pai intr-un fel miros mugurii de coacaz si in alt fel cassia. Cassia miroase asemanator cu scortisoara, dar are un mios mult mai dur si pronuntat. Tot in notele de mijloc figureaza salcamul, pe care nu-l mai listeaza nimeni. Nu stiu cum a aparut acest salcam in note. Poate datorita faptului ca exista asemanari intre frunzele si floarea salcamului si cele ale lui cassia care, la prima vedere, pare un salcam cu flori galbene.

Cassia

Rappelle-toi-L’Artisan Parfumeur



Rappelle-toi este un parfum despre  gardenie, un soliflor foarte feminin, dens ca mierea si opulent. E greu sa redai o gardenie cu mijloacele parfumeriei, la fel de greu cum este sa faci o lacramioara sau o violeta. N-am cautat niciodata in chip special un parfum cu acest miros desi floarea, cu mirosul ei natural, imi place. Asa se face ca nu ma pot lauda ca am mirosit prea multe parfumuri cu gardenie si imi este greu sa fac o selectie a celor mai bune. Chiar si asa, pot spune, totusi, ca gardenia din Rapelle-toi, fie ca-ti place, fie ca nu,  nu este usor de uitat, are foarte multa personalitate.

25 noiembrie 2015

Halfeti-Penhaligon’s


Halfeti este cel mai recent produs al casei Panhaligon’s, aparut chiar in acest an. Numele parfumului imprumuta numele unei localitati din Turcia, de pe malul Eufratului, unde creste un soi de trandafir care, din cauza conditiilor de sol, are o culoare aproape neagra. 

Les Heures de Parfum XIII/La treizieme-Cartier


Din ce am mirosit pana acum din colectia exclusivista a casei Catier-Les Heures de Parfum-La treizieme mi se pare cel mai reusit, uimitor de fin si de subtil. Vad ca in note sunt trecute si mesteacanul si pielea ceea ce imi pare ciudat. Ori treci mesteacan, ori treci note de pielarie. Cand vezi mesteacan intr-un parfum, te gandesti ca te asteapta mirosul de gudron si alte noxe si un miros de cizma ruseasca dintr-o piele recent tabacita. Pentru ca era piele in note, multi recenzori ai parfumului au simtit o piele fina. Eu n-am simtit nicio piele. Ilexul, trecut in notele de pe Fragrantica, nu stiu cum miroase desi cunosc planta. Nu mi-a venit niciodata sa o miros caci nu credeam ca ar putea sa miroase.

24 noiembrie 2015

Levantium-Penhaligon's




Notele ar spune despre Levantium ca este un floral lemnos. In realitate este un oriental de tipul celor din secolul trecut, Youth Dew spre exemplu, tip care, speram eu, a incetat sa se mai produca. Singurul lui element modern este oud-ul care e un fel de cireasa de pe tort.

Rosa Nigra-Unum




Unum este un brand de nisa italian care-l are ca fondator pe Fillipo Sorcinelli, un personaj extrem de bizar (as zice si plin de contradictii) pentru ca  are o seama de preocupari artistice, fiind in acelasi timp muzician, fotograf, pictor, designer de vesminte si , mai nou, parfumier. Toate preocuparile lui artistice sunt intr-un fel sau altul legate de biserica catolica : a cantat la orga intr-o catedrala in adolescenta, a studiat muzica sacra, creeaza vesminte pentru cler si pentru papi. Chiar primul sau parfum-LAVS (care este si numele companiei sale de design vestimantar clerical)- a fost initial un parfum de ambient, cu care au fost parfumate vesmintele papei. Ciudateniile nu se termina aici, Filippo Sorcinelli se imbraca numai in negru, este vegetarian, face sport, este tatuat si isi expune corpul tatuat in fotografii publice care imi par de-a dreptul macabre. Are un discurs filosofic destul de greu de inteles. pe care si-l expune cu zel in interviuri. In ceea ce priveste parfumul, mi-au atras atentia doua formulari. El spune ca promoveaza un alt tip de parfumerie care se rupe de cea clasica si ca isi propune sa faca parfum pentru spirit. Adicatelea, inteleg eu, el vrea sa faca abstractie de functia seductiva a parfumului si sa-l innobileze, facandu-l hrana pentru spirit.

23 noiembrie 2015

French Leather-Memo


In general ocolesc parfumurile care promit piele pentru ca ma tem sa nu dau peste o piele de cizma soldateasca. Asta nu inseamna ca o piele fina m-ar deranja intr-un parfum. Cand un parfum se numeste French Leather, te gandesti la manusi  din piele fina, de caprioara, usor parfumate. Din recenziile citite nu mi-am facut nicio idee despre parfum, iar doua dintre ele chiar m-au aruncat in ceata caci vorbesc despre piele in prima jumatate de ora a parfumului, o gasesc episodica si spun ca ea este inlocuita  apoi de trandafir. Eu stau de mai bine de o ora si astept pielea. Ma indoiesc ca o piele poate aparea in notele de varf intr-un parfum care are lime, piper roz si trandafir, note mai mult sau mai putin efemere care apar in notele de varf si de mijloc de obicei, daca avem un parfum cu evolutie piramidala. 

Vouluez-vous Coucher avec Moi-By Kilian



Parfumeria contemporana are trei parfumieri care sunt maestri ai seductiei: Dominique Ropion , Marcel Roucel si Alberto Morillas. Ma intreb ce parfum ar iesi daca cei trei ar lucra la unul impreuna. Probabil cea mai mare bomba erotica. Voulez-vous Couchez avec moi care, inevitabil, te face sa te gandesti la hitul cu acelasi nume din anii 70’ este semnat de Alberto Morillas. Nu stiu daca numele parfumului este foarte potrivit. Parfumul este unul seductiv (nu degeba face parte din colectia frumos denumita "Gradina binelui si a raului"), fara indoiala, dar nu are aroganta de-a formula o intrebare atat de directa, este mai sfios si rafinat.

Andromeda-Tiziana Terenzi



Tiziana Terenzi este un brand care face parfumuri doar din 2012, dar este prolific, adunand in 3 ani destul de multe parfumuri in portofoliu. Parfumierul casei este Paolo Terenzi. Sunt la al 3-lea parfum  pe care-l miros si trebuie sa spun ( ca numai pot ) ca n-am vazut parfumier mai netalentat. Omul asta produce niste orori olfactive, nu niste parfumuri. Asta nu este nisa si mi se pare o obraznicie fara seaman sa jegmanesti oamenii si sa te pretinzi ceea ce nu esti. Paolo nu stie nici macar ce cu ce se potriveste, chestie pe care o inveti dupa o experienta minimala. Apoi nu are simtul proportiilor, drept pentru care produce parfumuri vulgare si hidoase. Despre materiile prime folosite…nu mai vorbesc. Parfumurile lui au o singura calitate : sunt concentrate.

22 noiembrie 2015

Jadab-SoOud




Parfumul Jadab este foarte nou, a aparut abia anul acesta, motiv pentru care nu este inca indexat de bazele de date. Nu am reusit sa gasesc prea multe informatii despre el,  magazinele scuzandu-se ca nu detin piramida olfactiva a parfumului. Ca si celelalte parfumuri SoOud, se vinde atat in varianta eau fine, cat si in varianta nektar. Creatorul parfumului este fondatorul casei, Stephane Humbert Lucas.

Isabey Lys Noir-Panouge



Lys Noir dateaza din 1913, chestie pe care nu o prea inteleg caci casa pariziana Isabey este fondata abia in 1924. Din cele citite , se pare insa ca istoria casei incepe ceva mai devreme, functionand initial in Spania.  Parfumul a fost relansat in 2014 de catre casa Panouge (care a cumparat drepturile de producere a parfumurilor Isabey), desigur cu un retetar nou. Parfumul are nume inselator. Ma asteptam la un crin intoxicant, asa cum sunt crinii la ceas de noapte. Doar prima impresie, cea din notele de varf, este de floral dens si opulent, floral care pare a fi dominat de tuberoza. Dupa explozia initiala, parfumul intra intr-un fel de tacere caci se ascunde sub o pelicula groasa de mosc. Sta in adormire vreo 10 minute, dupa care revine, tot floral, dar un floral extrem de bland si foarte uleios. Ii creaza chiar impresia ca nu este un parfum pe baza de alcool, ci pe baza de ulei. Nu mai miroase a tuberoza si chiar mi-e greu sa spun a ce miroase. Mie imi miroase a ylang-ylang amestecat cu o nota fructata care aduce cu piersica.  Cand ma concentrez, intrezaresc o narcisa, nota pe care eu o detest si o tuberoza.  Daca adaug faptul ca este si destul de dulceag si total liniar cred ca banuiti ca nu este pe gustul meu. Este un parfum fara viata si fara nimic atractiv in el. Eu iubesc floralele si aveam asteptari foarte mari si de la brand si de la parfum, mai ales ca recenziile lui Lys Noir sunt bunicele sau chiar super laudative. Nu zic ca nu ar fi purtabil, este, dar mie nu-mi produce absolut nicio emotie. La longevitate sta destul de bine, dar siajul este ca si absent. Spre deosebire de alte parfumuri Panouge, are si un flacon de-a dreptul morbid. Comparat cu flaconul desenat de Rene Lalique pentru originalul Isabey, este hidos.

Flacon de Lys Noir desenat de Rene Lalique in 1928


Numele parfumului: Isabey Lys noir
Casa: Panouge    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1913/ reformulat in 2014
Creator:  Jean Jacques
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: piper
note de mijloc: tuberoza, narcisa, crin, heliotrop
note finale: santal, patchouli, mosc, abanos

Aprecieri personale
Intensitate: sub medie, siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: flacon inalt, fatetat, de culoare neagra
Evaluare : 6,50-7/10


V. Intense-Robert Piguet


Parfumul, realizat de acelasi Aurelien Guichard, parfumierul casei Robert Piguet, este o varianta a parfumului Visa, parfum care si-a gasit enorm de multi adoratori. Nu ma numar printre ei desi mi-a placut foarte mult prima parte a parfumului. Pentru mine Visa este de nepurtat din mai multe motive, in primul rand pentru ca este foarte dulce. 

Jardin d’Amalfi-Creed


Sunt dezolata. Am citit comentarii elogioase la acest parfum si ce am gasit eu intr-o colectie exclusivista care se numeste Royal Exclusive ? Un parfum care este aproape geaman, daca faci abstractie de notele de varf, cu Light Blue. Mai mult, lumea il lauda ca este foarte natural si el nu are strop de nota naturala. Nici macar bergamota.

21 noiembrie 2015

Oud Prestige-Jacoglu


Jacoglu este un brand francez total necunoscut, care are un singur parfum-Oud Prestige-, semnat de Jacques Jacoglu, aflat la primul lui parfum.

Salome-Papillon Artisan Perfumes



Salome este un nume biblic care a devenit un simbol al seductiei si al pacatului. Avand in vedere numele parfumului si notele lui, cred ca va dati seama ce ne asteapta : un parfum erotic. Acu, sigur, fiecare este cu gusturile lui in materie de parfum si nu-i in intentia mea sa ofensez pe cineva, asa ca luati ceea ce scriu ca fiind simple pareri personale, nu ca pe niste sageti otravitoare.

Bal d' Afrique-Byredo Parfums


Bal d’Afrique cred ca este cel mai popular dintre parfumurile Byredo. Are recenzii fabuloase si , desigur, ai vrea sa-l mirosi. L-am mirosit si eu acum vreo 3 ani in Madison, dar nu m-a impresionat cu nimic. Cum testarea am facut-o pe blotter, am zis ca, poate, a fost irelevanta. Iata ca, multumita lui Dia, am ocazia sa-l mai probez inca o data.

Carnal Flower-Editions de Parfums Frederic Malle


Parfumul este inspirat de un film (din anii 70’ ai secolului trecut) numit Carnal Knowledge si de protagonista acestui film, Candice Bergen care, interesant, este matusa lui Frederic Malle.

20 noiembrie 2015

Imperial-Boadicea The Victorious


Desi este un brand foarte tanar, nascut in 2008, Boadicea are o lista impresionanta de colectii si de parfumuri. Doar la Bond am mai vazut o lista de acelasi calibru. Imperial dateaza din 2012, dar, intre timp, in 2014 a mai aparut in editie limitata un parfum cu acelasi nume. Editia limitata are, in mare aceleasi note, dar ceva mai putine. Creatorul parfumului este Christian Provenzano pe care-l cunosc doar din cateva parfumuri mainstream ale casei Agent Provocateur.

Escapade a Byzance-Olibere Parfums


Azi se mai imbogateste nitel cultura mea olfactiva cu Olibere Parfums, brand despre n-am auzit inca. Nu-i insa de mirare caci abia s-a nascut, primul lui parfum datand din 2014. Escapade a Byzance ! Un nume frumos si tentant care anunta un oriental sadea.

Mogadess-MariaLux



Am mai mirosit de la MariaLux un singur parfum, Truly, si mi-a placut. Parfumul este facut de Alessandro Gualtieri, care este un parfumier de exceptie. Mogadess, facut de acelasi parfumier, are ceva din ADN-ul lui Truly, dar are o introducere mai complexa.

Boldbeauty

Boldbeauty este un magazin de cosmetice si produse de ingrijire cu o oferta generoasa. Vestea foarte buna este ca sunt de o promptidune exemplara. Au expediat comanda la vreo 3 ore dupa ce am facut-o. Asa DA!
Poate dati o raita ca tot este Black Friday. Eu am cheltuit azi o sacosa de bani, dar am luat cadouri pentru toate sarbatorile (inclusiv Sf. Ion), chestie care ma usureaza de toate nelinistile. 

Les Heures de Parfum X/L’Heure Folle-Cartier



L’Heure Folle este considerat de multi oaia neagra a ultimei colectii exclusiviste Cartier, Les Heures de Parfum. Nici nu ma mira caci parfumul, cu un nume potrivit, nimic de zis, socheaza.

19 noiembrie 2015

Oud&Musk-Cartier


Incepand din 2014, Cartier a lansat o noua colectie de lux, Les Heures Voyageuses. Toate parfumurile din aceasta colectie promit ca ar avea oud, inclusiv cel de fata, Oud&Musk. O fi oud-ul in trend, dar eu deja sunt suprasaturata de el, mai ales ca sunt pe piata deja foarte multe parfumuri gemene. Creatoarea parfumului este chiar Parfumiera casei Cartier, Mathilde Laurent.

Concurs Parfumexpres


Parfumexpres are un concurs in perioada 17-30 noiembrie 2015 care nu este conditionat de vreo cumparatura. Sunt puse la bataie doua parfumuri, un Lady Million/ Paco Rabanne si un Terracotta de la Guerlain. Eu n-am cistigat in viata mea nici macar o cutie cu chibrituri, dar poate aveti voi mai multa bafta:) 

18 noiembrie 2015

White Fire-Tiziana Terenzi



Parfumul White Fire, inteleg eu, ar trebui sa fie construit pe doua entitati contrastante zapada si foc. Zapada a reusit sa o redea, dar focul nu l-am regasit.

Erba Pura-Sospiro



Erba Pura este un parfum interesant, cu o textura pufoasa. Inceputul pare a fi o zi frumoasa de primavara. Este un fel de adiere de vant care, in drumul sau, culege miros de flori, de citrice, de iarba proaspata, roua diminetii, dar si putin praf, adica tot ce intalneste in cale. Le mixeaza bine si ni le daruieste.

Acqua e Zucchero-Profumum Roma


Acqua e Zucchero cred ca este unul dintre cele mai profitabile parfumuri de pe piata parfumului de nisa. Probabil ca pleaca de la ideea geniala (caci a adus multi bani) care se numeste Pink Sugar, dar este mai putin dulce, mai aerisit si mai rafinat.

17 noiembrie 2015

Rose Oud-By Kilian


Intamplarea a facut sa miros, unul dupa altul, doua parfumuri pe aceeasi tema. Dupa Santal Royal de la Guerlain, Rose Oud de la By Kilian.

Santal Royal-Guerlain


Imi place mult santalul iar de la un Guerlain care este insotit de atributul Royal desigur ca aveam mari astepari. Am avut putin ghinion la testare caci in flaconas mai era foarte putin parfum (asa cred, flaconasul fiind negru nu stiu cat era, dar parea usor si nu voiam sa-l consum pe tot), asa ca n-am simtit foarte bine parfumul si ii voi face o recenzie forte scurta. In primul rand parfumul este atipic pentru Guerlain, in al doilea rand el este un parfum cu oud, nu cu santal, care vine foarte tarziu pe piata, ea fiind deja suprasaturata de combinatii ale oudului cu trandafirul.  Deci nu este un parfum original si nu poate castiga batalia cu parfumurile Montale care sunt mult mai opulente, cu siaj devastator si foarte longevive. Montale are multe combinatii de oud cu trandafir si toate sunt mai bune decat palidul Santal Royal de la Guerlain. Spun palid caci si oudul de sinteza si trandafirul sunt puse cu economie, parfumul fiind subtire si lipsit de siaj. Deci iata un parfum de santal fara santal ! In afara de oud si de trandafir, eu nu mai simt decat niste note lemnoase, tot de sinteza, care aduc mai mult cu cedrul decat cu santalul si care sunt comune multor parfumuri masculine din categoria mainstream. Parfumul este destul de dulce, dar nu as zice ca este excesiv de dulce. Este un parfum purtabil, nu zic ca nu ar fi, dar ma indoiesc ca il va cumpara cineva in conditiile in care exista oferte foarte asemanatoare pe piata la preturi mult mai bune. Thierry Wasser iar a dat-o in bara si a dovedit inca o data, daca mai era cazul, ca este intr-o faza prea putin creativa. Eu ii dau nota 6 caci tre sa fiu consecventa cu mine insami, dar este o nota mult prea generoasa caci nu am sanctionat parfumul pentru lipsa de originalitate. Luca Turin i-a data o stea, deci echivalentul notei 2.

Numele parfumului: Santal Royal
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Thierry Wasser
Gen: unisex
Descriere oficiala: neroli, santal, pielarie, oud, scortisoara, trandafir, ambra, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: sub medie, siaj redus
Persistenta: nu am reusit sa o verific
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 

Mayotte-Guerlain



Mayotte este, in fapt, un vechi parfum al casei Guerlain care a fost creat de Jean Paul Guerlain si care s-a numit initial Mahora. In 2002 Mahora a fost intrerupt, iar in 2006, usor reformulat, a fost introdus in colectia Les Parisiennes a casei Guerlain sub numele de Mayotte. In fapt Mahora si Mayotte este una si aceeasi insula din Arhipelagul Comorelor. Mayotte e numele ei francez, iar Mahori numele folosit de localnici. Insula a fost loc de refugiu si vacanta pentru Jean Paul Guerlain, parfumierul avand aici si niste plantatii de ylang-ylang si iasomie. Este si motivul pentru care  parfumul are printre note aceste doua flori, el propunandu-si sa evoce aceasta insula exotica.

Library Collection/Opus I-Amouage


Cred ca cel mai hulit Amouage este Opus I. E greu sa-i gasesti pe Fragrantica o recenzie pozitiva. N-am citit multe recenzii, dar cat am citit mi-a fost suficient sa inteleg ca perceptiile asupra parfunului astuia sunt foarte diferite.

Loretta-Tableau de Parfums


De aceasta data chiar trebuie sa iau o piatra in gura caci despre brandul american de nisa Tableau de Parfums nici macar n-am auzit. Observ ca este un brand tanar , nu are decat vreo 4 ani si tot atatea parfumuri. Trei dintre ele poarta nume feminine.

Library Collection/Opus IX- Amouage



N-am mai mirosit un Opus de foarte multa vreme si as fi crezut ca, intre timp, numarul lor a crescut, dar ultimul Opus, aparut anul acesta, are abia nr. IX.

Orange Flowers-Montale



Este bogata oferta de parfumuri care evoca floarea de portocal, fie el dulce sau amar. Sunt flori gratioase si transparente, apropiate de mirosul botanic, precum cele din Azemour/ Parfum d’Empire sau flori grele, incarcate de nectar, chiar indolice, ca cele din Fleurs d’Oranger de la Serge Lutens. Orange Flowers de la Montale este un parfum floral oiental cu aer exotic. Floarea de portocal este una de sinteza, probabil foloseste aurantiol caci este de foarte lunga durata. Este o floare incarcata de nectar, vanilata, mieroasa, aproape mancabila. Textura parfumului este cremoasa. Ceva imi induce ideea de floare de ceara, usor afumata, drept pentru care imi pare ca parfumul ar fi mai potrivit pentru o lumanare. Parfumul nu este rau, este foarte feminin, dar, spre deosebire de majoritatea celor care au aceeasi tema, este un parfum de iarna,  la fel ca si cel de la Serge Lutens. Ar da bine in timpul sarbatorilor de iarna. Ca sa-l tolerezi trebuie sa-ti placa parfumurile lascive si dulci.

Numele parfumului: Orange Flowers
Casa: Montale     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, condimente, mandarina
note de mijloc: ylang-ylang, miere, patchouli, flori de portocal, iasomie
note finale: vanilie, muschi de stejar, mosc, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu siaj bunicel
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul casei, de culoare portocaliu aramie

Evaluare : 7,50/10 

16 noiembrie 2015

Anima Dulcis-Arquiste


Anima Dulcis este pentru mine o mare dezamagire. Am citit multe recenzii la acest parfum facute si pe bloguri personale si pe forumuri. La un moment dat, in urma acestor lecturi, chiar mi-am dorit sa-l probez.

Malena-Fueguia 1833 Patagonia


Cu Malena intru in necunoscut, Fueguia 1833, brand tanar, argentinian, fiind pentru mine o noutate absoluta. Parfumul este relativ recent, din 2010, chiar anul lansarii brandului. Din cate observ, toate parfumurile Fueguia sunt facute de acelasi nas : Julian Bedel.
Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.