Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2015

Lale/Dominante Blanche?-YsUzac


Sept. 21.1966-Rundholz




Sept. 21.1966 este lansat de curand, in 2014, fiind cel de-al doilea parfum al brandului Rundholz. La fel ca si la primul,  numele parfumului este o data care nu stiu ce reprezinta. Exclus sa fie o data importanta din viata lui Rundholz caci el s-a nascut in 1968.

26 februarie 2015

Italian Leather-Memo




Memo a cucerit multe inimi, dar constat cu tristetete ca, in ultimul timp, succesul unui parfum se bazeaza pe dulceata si vanilie. Deja nici nu mai conteaza cu ce sunt combinate, daca cele doua sunt prezente parfumul se bucura de interesul feminin si primeste elogii.

Mandarina-Campos de Ibiza



Inspirat de aerul si aromele Mediteranei, Mandarina este cel mai cunoscut parfum al casei spaniole Campos de Ibiza. Parfumul amesteca mirosul citricelor cu cel al plantelor aromatice , ducand la o combinatie fresh, moderna, dominata de mirosul de mandarina.

Oolong-Zents




25 februarie 2015

Etiquette Bleue-D’Orsay





Etiquette bleue este mai mult o apa de Colonia creata in stil clasic decat o apa de toaleta. Este un parfum facut in 2008 de Florent Leblanc care  porneste de la o apa de Colonia conceputa de Alfred d’Orsay pe la 1830.

24 februarie 2015

Fragonard in Romania

ADDA Shop Infinity SRL


De bine de rau, cam toate brandurile europene mai cunoscute au patruns pe piata romaneasca fie prin magazine reale, fie prin magazine online. Fragonard era destul de slab reprezentat, doar printr-un numar redus de produse care se vindeau in magazinul Beautik, cam  piperate la pret, mult mai scumpe decat in magazinul brandului Fragonard din Franta. Mag-parfums.ro este un magazin online care-si propune sa vanda in exclusivitate produse Fragonard.

Joop! Le Bain-Joop!



Le Bain, desi dateaza din 1989, are recenzii pozitive si este destul de iubit. Banuiesc ca iubirea asta vine mai ales de la un segment de varsta care a atins maturitatea si este atasat de parfumurile clasice. Dintre notele parfumului, doar citindu-le, m-au speriat aldehidele, motiv pentru care nu mi-am dorit niciodata sa-l probez.  Acum, dupa ce l-am probat, trebuie sa spun ca aldehidele nici nu se simt, dupa cum nu se simt nici citricele, nici notele florale.

22 februarie 2015

Botrytis-Ginestet




Azi parfumeria « gourmet » a inceput sa se impleteasca cu patiseria, iar mirositul parfumurilor a inceput a fi asemanat cu degustatul vinurilor. Ginestet ca si Frapin practica doar in secundar parfumeria, fiind un producator de vinuri. Parfumul Botrytis este cam ciudat. Insusi numele lui n-as zice ca este alegerea cea mai potrivita. Sa dai unui parfum numele unei boli fungice a vitei de vie mi se pare cam lipsit de poezie si destul de necomercial, chiar daca putregaiul poate fi si nobil si binefacator pentru vinuri. In ciuda numelui excentric, parfumul are destul de multi admiratori care se intrec in a-l lauda.

Patchouli Intense-Molinard




Casa Molinard nu a reusit sa ma uimeasca cu prea multe parfumuri. Exceptie facand Habanita care, ne place sau nu ne place, este un parfum care a intrat in istoria parfumeriei, doar Nirmala mi-a mai placut.

20 februarie 2015

Tabacco-Odori






Nu mi-a placut absolut deloc Tobacco Vanille de la Tom Ford. Este infiorator de dulce si consider ca este bun doar ca odorizant de ambient. Tabacco de la Odori este un parfum pe aceeasi tema , dar mult mai subtil si elegant, de o finete rara.

Batucada-L' Artisan Parfumeur





Website-ul casei L’Artisan Parfumer iti inoculeaza ideea ca Batucada ar fi un parfum exotic, plin de viata, inspirat de plajele braziliene, de ritmurile de samba si de  un cocktail  numit caipirinha, facut din alcool din trestie de zahar, lamaie verde si gheata.  Cei care il descriu, adeseori repeta descrierea oficila pe care au asimilat-o cu sarguinta.

19 februarie 2015

Patchouly-Etro





Imi place patchouli ca nota atunci cand este pus cu parcimonie, cand este in exces si-si desfasoara artileria grea, camforata, ma cam sperie. Parfumul cu acelasi nume de la Reminescence mi se pare de-a dreptul ucigator. In prima faza nici patchouli de la Etro nu este prea bland.

18 februarie 2015

Premier Figuier Extreme-L' Artisan Parfumeur




Banuiesc, judecand dupa note, care sunt cam aceleasi, ca Premier Figuier Extreme  din 2004 este creat tot de Olivia Giacobetti, autoarea primei variante in 1994 aparuta sub numele Figuier Extreme. Eu n-am mirosit varianta 1994, dar banuiesc ca aceasta din 2004 este mai concentrata in materie parfumata.

Vanille Aoud-M. Micallef




Parfumul este un oriental gurmnad. Eu de vanilie m-am cam plictisit, dupa cum m-am plictisit si de gurmande. Dupa ce am probat cateva zeci, am renuntat sa mai caut unul pe gustul meu. Sunt intoxicata de dulcegarii cu miros de vanilina si de cumarina, drept pentru care n-am probat acest parfum cu mare entuziasm. El are un mare merit : este un gurmand potolit, discret  si finut.

Eau Fraiche-Molinard






Parfumelul asta, ca nu-i pot spune altfel, tre sa-l alint cu diminutive, este exact ce promite numele lui :  o apa proaspata, nitel cam dulce, e drept, care amesteca citrice cu menta. As fi zis ca are si niste verbena exotica in compozitie, dar nu o vad listata. Mirosul este foarte placut, nimic de zis, dar dupa 5 minute ii scade sever intensitatea si ramane un miros aproape imperceptibil de citrice, iar dupa 20-30 de minute dispare si acesta de parca nu ar fi fost. Cred ca este nevoie de jumatate de flacon la o intrebuintare, in care sa faci un fel de baita.

Bakir-Long Lost Perfume



Long Lost Perfume isi propune sa readuca parfumuri pierdute, celebre la vremea lor, dar care au fost intrerupte. Bakir reia un parfumal cu acelasi nume, lansat in 1975, azi intrerupt,  al unei case americane de moda si parfumuri destul de prolifica dupa 1936, Germaine Monteil.

Les 4 Saisons/Hiver-M. Micallef





Am mai mirosit parfumuri Micallef in Maison Elysee, dar niciodata nu am putut sa le aprofundez caci nu am avut esantioane pentru ele. Oricum, trebuie sa marturisesc ca, dupa prima tentativa, am cam abandonat brandul. Multumita Amirei, am avut ocazia sa miros azi pe indelete un parfum din seria Les 4 Saisons : Hiver. Daca mi l-ar fi pus cineva la nas fara sa stiu ce miros, as fi putut face pariu ca este un parfum din anii 70-80 caci este foarte retro.

16 februarie 2015

Absolument Femme-Absolument Absinthe Parfum d’Interdits




Parfumurile casei al carei nume, tre sa recunosc, imi este total neclar, cand este Absolument Parfumeur, cand este Absolument Absinth, cand este Parfum d'Interdits, sunt inspirate de o bautura interzisa -absintul- care a fost prohibit timp de 85 de ani, fiind reabilitat prin lege in 1999.

Intelligence&Fantasy-The Beautiful Mind Series



15 februarie 2015

Metaboles Expressioniste-Ys-Uzak



Amazingreen-Comme des Garcons




Iata un parfum pe care am dorit sa-l miros desi este masculin. Are un flacon minimalist, de un verde superb si-mi imaginam suprema prospetime doar privindu-l. E drept ca ma cam speria o nota : praful de pusca.

L'Intrigante-Parfums d'Orsay



Grapefruit-Comme des Garcons




Parte din seria Energy de la Comme des Garcons, parfumul este exact ceea ce promite. As avea un termen de comparatie care l-ar explicita foarte bine : parfumul  Concentre d’Orange Vert de la Hermes.

Terra Incognita-Jovoy Paris




Parfumul este ceea ce promite, un parfum neconvential, foarte creativ, care te invita sa explorezi spatii olfactive necunoscute, combinatii de note care te scot din banal. Parfumul este indexat la feminine, dar este unisex si cred ca s-ar putea atasa de el mult mai multi barbati decat femei , mai ales dintre acei care s-au saturat de iso E super si ambroxan, accepta parfumurile mai dulci si au ajuns la maturitate. Il consider unisex pentru ca notele florale sunt foarte discrete, parfumul fiind in esenta lui unul lemnos si ambrat.

14 februarie 2015

Lily-Comme de Garcons




Am obosit de cand caut o lacramioara frumoasa in parfumuri. Pe vremuri a avut-o Diorissimo, dar parfumul de azi a inlocuit-o cu o chimie violenta. Am incercat Calyx, acum facut de Clinique. Este o oroare. Am incercat Lily of the Valley de la Crabtre&Evelyn, nu mi-a placut.

Daphne-Comme des Garcons




Am tot citit recenziile parfumului Daphne pe diverse site-uri si chiar mi-am dorit mult sa-l miros. Iata ca , in fine, imi pot satisface aceasta veche curiozitate. In primele minute mi-am zis : iata un parfum interesant, cu multa personalitate !

Carnation-Comme des Garcons




Daca esti un impatimit al garoafei de gradina, Carnation este cel mai bun parfum soliflor pe aceasta tema, mult mai bun decat Dyanthus de la Etro sau Velvet Love de la Dolce&Gabbana.

13 februarie 2015

On the Wind/vintage-Bourjois




Desi firma Bourjois nu are traditii foarte vechi, aparand doar spre sfarsitul secolului al XIX-lea, ea a parfumat si pudrat cu succes intreaga perioada interbelica, produsele ei bucurandu-se de mare succes caci se vindeau la preturi decente.

12 februarie 2015

Cordon Rouge vintage -Elizabeth Hartley






Ma aflu in fata unei sticle frumoase de parfum  care este foarte enigmatica si al carei mister nu am reusit inca sa-l descifrez total.  Brandul ar fi Elizabeth Hartley, iar parfumul se numeste Cordon Rouge. Ma intriga toate, si brandul, si numele parfumului si designul flaconului.

Must II Eau Fraiche-Cartier




Flaconul parfumului Must este pe gustul meu, extraplat, fara colturi, luxos, dar minimalist ca design.

11 februarie 2015

Hidrolat de flori facut in casa

"Instalatia"


 Aveti gradina si flori in exces ? Eu n-am gradina, dar mult mi-ar placea sa am. Totusi, de multa vreme ma joc cu cratitile si strecuratorile din casa in speranta ca reusesc sa-mi fac o mica « instalatie » de distilare.

9 februarie 2015

Dali (2011)-Salvador Dali



Dali este o versiune reactualizata si modernizata a primului parfum al casei : Dali Le Parfum, creat de Alberto Morillas in 1983, parfum lansat initial intr-o editie de mare lux, intr-un flacon de cristal Baccarat care avea forma buzelor Afroditei, Afrodita cea din sculptura atribuita lui Praxiteles.  Nu stiu in ce masura parfumul din 2011 aduce cu cel din 1983, cei care le-au probat pe amandoua spun ca parfumul din 1983 ar fi fost mult mai puternic. Am cumparat parfumul pe nemirosite, atrasa de faptul ca era o editie limitata, semnata de Alberto Morillas.

7 februarie 2015

Nina L'Eau-Nina Ricci



Inca un mar : Nina L’Eau.

Eau de Dali-Salvador Dali





Eau de Dali are o deschidere oarecum intepatoare, verde si citrica, dominata de grapefruit, care-i da un iz usor amarui. Desi te-ai astepta la un floral exploziv, florile sunt gratioase si transparente, usor fructate. Nu prea pot sa ma laud ca as fi putut recunoaste notele de flori declarate oficial. Mie imi miroase parfumul a flori de primavara, o combinatie de lacramioara cu lotus. Spun primavara pentru ca este eteric, spun  lotus caci parfumul are o usoara tenta acvatica. Cu siguranta s-au folosit note de sinteza pentru buchetelul floral, de aceea florile sunt si greu de recunoscut.

Fleurs d’Hiver/Winter Flowers-Kenzo




Este destul de ciudat ca parfumul , care are note oficiale destul de diferite de ale variantei Flower princeps, creata de Alberto Morillas, pastreaza destul de mult din ADN-ul parfumului initial.

3 februarie 2015

Purr-Katy Perry


Nu mai am ce sa miros si, inevitabil, am ajuns la un esantion pe care il ignor de multa vreme: Purr. Inceputul parfumului este tolerabil. Este dulce, usor acvatic, cu miros pregnant de mar rosu.

1 februarie 2015

Hedione


Hedione este o molecula mare descoperita la sfarsitul anilor 50’ de catre Edouard  Demole de la firma elvetiana Firmenich. Numele ei este derivat din limba greaca, hedone insemnad placere, existand si o zeita cu acest nume, similara cu Voluptas din panteonul roman.
Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.