Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 decembrie 2015

Shalimar Cologne-Guerlain



In 2015 , prin contributia lui Thierry Wasser, Guerlain a mai scos un flanker Shalimar numit Cologne. Chiar nu inteleg de ce se numeste Cologne caci concentratia este, pretinde producatorul, de EDT.
Parfumul este cea mai minimalista varianta de Shalimar, dar, cu putin efort, cred ca Wasser ar mai avea ceva de scos pana sa ramana doar ethyl vanilina de care, se pare, este indragostit. Parfumul mai are ceva din ADN-ul lui Shalimar, dar i-au disparut toate notele aspre : boabele de tonka, irisul si cauciucul ars zis piele. Inceputul este mult mai citric, dupa care se instaleaza un miros de crema de vanilie. Adica, pe langa asa-zisa vanilie, mai este o notisoara de sinteza gurmanda. Parfumul este destul de apos, transparent si usor de purtat. Asta, desigur, daca iti doresti sa mirosi ca un cremsnit. Unde or fi florile ? Nu stiu. Cred ca la Guerlain iasomia si trandafirul miros a prajitura. Putinul iz floral pe care-l are parfumul este de la moscul alb. Tine o vesnicie ethyl vanilina, peste 12 ore. Adoratorii lui Shalimar vor fi probabil revoltati, altii, cei care nu l-au putut purta, vor respira usurati si vor spune ca este o varianta purtabila si draguta, altii vor constata ca Guerlain este in cadere libera si se compromite cu parfumuri de tip ScentStory si Aquolina. Parfumul are, totusi, ceva frumos: flaconul!

Numele parfumului: Shalimar Cologne
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2015
Creator:  Thierry Wasser
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, lime, bergamota, grapefruit
note de mijloc: frezie, trandafir, iasomie
note finale: vanilie, iris, mosc alb
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: peste 12 ore
Evaluare : 5,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.