Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 decembrie 2015

Maai –Bogue


Aparut in 2014, Maii este unul dintre parfumurile recente care s-au bucurat de recenzii entuziaste pe multe bloguri si pe forumuri. Este, cum s-ar zice, un parfum bagat in seama. Note oficiale pe website-ul producatorului nu avem la el, dar macar cateva se pot descoperi destul de usor. Mie imi este greu sa laud un parfum pe care nu pot sa-l port, ca atare voi fi mult mai rezervata.
Parfumul este mai mult un chypre decat un oriental, care aduce aminte de anii 80’ ai parfumeriei. Este foarte opulent, dens, greu si animalic, cu siguranta un parfum de seara. Eu nu as putea sa-l port caci este foarte dificil. Unii il compara cu Chanel nr. 5, dar nu are nicio legatura cu el. Poate doar aldehidele care, insa, nu sunt nici pe departe atat de prezente ca in Chanel nr. 5. Altii ajung sa-l compare, pentru ca este animalic, cu Onda, dar in prima parte nu seamana ca miros cu Onda. Onda miroase cum miroase pentru ca are miere, dar aici chiar sunt note animalice. Zibeta, poate si altele. Parfumul incepe cu rasini si cu un miros camforat, probabil un amestec de labdanum cu patchouli. Este dulce si foarte repede devine animalic. Sub rasini si animalute sunt si flori : ylang-ylang, iasomie si, poate, o tuberoza, dar ele vor ramane tot timpul intr-un plan secundar. Banuiesc ca este si ceva miere in parfum, efectele ei se vor vedea la final cand parfumul incepe sa semene cu Onda, dar are un strat mai subtire de urina. Finalul este cireasa de pe tort. Siaj are, dar nu este la fel de scandalos ca opulenta. Parfumul are si muschi de stejar, se simte foarte bine si el, alaturi de notele animalice, ii dau un aer retro. Printre rasini este si ceva scortisoara. Nu stiu ce sa spun. Si Fracas are multi laudatori si note mari, dar prea putini il pot purta. Habanita la fel. Pot sa spun doar ca este un parfum coplesitor, mult prea animalic ca sa-mi placa, iar de purtat nu as putea sa-l port niciodata. E doar pentru cei puternici. Ma tem ca as ramane neparfumata daca ar fi toate parfumurile asa. Cele care au ramas fidele parfumeriei anilor 80‘ sau care considera ca Onda este un parfum bun, cu siguranta il vor gasi mai bun decat il gasesc eu. Pentru mine este o incalceala animalico-mieroasa grea si lipsita de gratie. Nu stiu cum ar putea purta un barbat parfumul asta caci vad ca este trecut in categoria unisex, poate doar daca nu si-a definit inca sexul sau daca il amuza sa se travesteasca. Este, indubitabil, un parfum de seara care, insa, e catastrofal pentru cei din jur intr-o camera supraincalzita sau aglomerata.

Numele parfumului: Maai
Casa: Bogue       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Antonio Gardoni
Gen:  unisex ( ?)
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj peste medie
Persistenta: longeviv
Evaluare :  6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.