Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 decembrie 2015

Io Capri-Carthusia



Parfumul, un unisex, evoca Insula Capri si vegetatia mediteraneana. Judecand dupa prezentarea oficiala, pare a avea note destul de neobisnuite si a fi un parfum complex, foarte bogat.

Are o deschidere proaspata, rece, aproape metalica, care combina multe aromatice, dintre care ies in evidenta menta, eucaliptul si coaja de portocala. Mirosul este camforat si mentolat, usor dulceag si foarte uscat. Pe fondul aromticelor, se contureaza foarte bine un miros de frunza de smochina, care va fi vedeta parfumului. Lumea spune ca Phylosikos de la Diptyque, care are o tema asemanatoare, ar fi mai bun. Mie Phylosikos mi se pare foarte dulce si plictisitor. Io Capri este mai bogat in partea de inceput, mai viu, mai verde si mai interesant. Pe langa smochina, sunt si alte ierburi si flori anonime din flora spontana, greu de definit. Spre final, se pierd celelalte note si ramane frunza de smochin. Parfumul are o aura naturala pronuntata si este un parfum lejer de vacanta, potrivit pentru ambele sexe. Pe parcurs, isi pierde din intensitate si din siaj, dar ramane un parfum placut.

Numele parfumului: Io Capri
Casa: Carthusia   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2000
Creator:  Laura Tonatto
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lmaie, menta, eucalipt, litsea cubeba, anason stelat, portocala
note de mijloc: smochina, flori salbatice, ceai, flori de mar, iasomie egipteana, lemongrass
note finale: alge, floare de tutun
Flacon: vezi fotografia 

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: 4-5 ore
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.