Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 decembrie 2015

Bombay Bling!-Neela Vermeire Creations



Bertrand Duchaufour, in parfumurile casei Neela Vermeire, parca este alt parfumier. Banuiesc ca lucreaza dupa niste standarde impuse de producator. Trebuie sa marturisesc din start ca ma apuca groaza cand trebuie sa miros parfumurile casei Neela Vermeire. Sunt parfumuri care vin din alta civilizatie, de care imi este imposibil sa ma atasez oricat de mult efort as face.  Am facut si gresala sa citesc notele oficiale ale parfumului inainte de a-l mirosi si plec la drum cu idei preconcepute.

Parfumul, cum era si de asteptat, incepe cu un miros dulce, dar- mare mirare !- destul de aerisit.  Un miros de fructe : mango (cel mai proeminent), litchi si coacaza. Din nefericire prospetimea si aroma fructelor este distorsionata de chimen. Nu pot spune ca, in aceasta faza, miroase urat, dar nici ca mi-ar placea. Apoi vin florile, o gardenie in primul rand. Parfumul deja imi pare excesiv de aglomerat si dulce, este ghiveciul tipic casei. Par a fi multe flori, dar nu te poti bucura de niciuna, nu pentru ca ar fi bine mixate, ci pentru ca sunt acoperite de dulceata. Simt ceva care ar parea a fi trandafir, dar in India si trandafirii miros a chimen. Este un mix de flori si fructe masacrate si condimentate care nu mi se poate intipari in memoria olfactiva caci are tot felul de nuante pasagere. Imi miroase ca o piele umana candva spalata si pomadata, dar acum nadusita sau ca trei parfumuri stratificate la intamplare. In incalceala asta cat de cat tolerabila la inceput, labdanumul face ca dezastrul sa fie total. Acum totul este naclait de rasina si imbacsit. Parfumul este suportabil, nu simti neaparat nevoia de a te duce sa te speli pe maini, dar eu nu-i gasesc nimic atractiv. Surpriza vine cand nu te mai astepti, dupa vreo 4-5 ore, cand parfumul capata miros de ambra, santal si vanilie. E partea lui frumoasa, dar mi se pare aiurea sa suport 4 ore de imbacseala ca sa ajung la niste note de final frumoase. Parfumul are recenzii bune si va invit sa nu va lasati influentati de mine si sa le cititi. Fiecare simte in felul lui si iubeste ce vrea.

Numele parfumului: Bombay Bling !
Casa: Neela Vermeire Creations         
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Bertrand Duchaufour
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: cardamom, chimen, coacaza, mango, litchi
note de mijloc: iasomie, gardenia, ylang-ylang, tuberoza, trandafir, frangipani
note finale: labdanum, patchouli, note lemnoase, cedru, santal, tutun, vanilie
Flacon: standardul casei 

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj foarte redus
Persistenta: longeviv
Evaluare :  6,50-7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.