Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 decembrie 2015

Amorvero Women- Amorvero/Hassler Roma



Amorvero a fost conceput initial ca o aroma de marketing destinata parfumarii ambientului luxosului hotel Hassler din Roma. Ulterior au aparut si un parfum feminin, unul masculin, ca si o gama de produse de ingrijire. Prin aceasta aroma hotelul promitea o atmosfera si un parfum care ar asigura fericirea cuplurilor. Creatorul intregii game de produse este Lorenzo Dante Ferro. Parfumul feminin exista in 3 variante de concentratie : EDT, EDP si extract. Mirosind eu doar varianta EDT, care este foarte densa si intensa, ma intreb cum ar putea fi extractul de parfum.
Parfumul are un debut foarte dulce si este atat de opulent inca iti vajaie capul de la el. Miroase a anii 80' ai secolului trecut. Este o combinatie de citrice, cumarina, flori de portocal si iasomie in principal, dar cu siguranta ingrediente pot fi mult mai multe. Pentru mine este deranjanta mai ales dulceata si cumarina. In notele de mijloc scade simtitor intensitatea parfumului si dispar citricele, parfumul ramanand un floral cu multa cumarina. Dintre flori eu simt mai mult flori de portocal si iasomie, poate si ceva tuberoza, dar nu simt nici urma de trandafir. Parfumul este foarte uscat si cald, caldura venind  mai ales de la ambra care intra foarte devreme in evaporare, mixandu-se cu florile. La fel ca si atmosfera hotelului Hassler, parfumul este unul clasic, somptuos. Opulenta, densitatea, dar mai ales cumarina  il fac, pentru mine, un parfum imposibil de purtat, dar un adorator al lui First de Van Cleef Arpels il va gasi, probabil, excelent. Este drept ca spre final este mult mai bland, dar nu-mi pare si frumos caci are mai multa dulceata decat parfum. Acordul ambrat nu pot sa spun ca-mi place, are mai mult vanilie si cumarina decat rasini. Parfumul este realmente dificil la purtare, cat despre fericirea cuplului…cred ca se lasa cu un divort.

Numele parfumului: Amorvero Women
Casa: Amorvero/Hassler Roma
Concentratie: EDT
An de aparitie: post 2000-ante 2012
Creator:  Lorenzo Dante Ferro
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, portocala
note de mijloc: iasomie, tuberoza, trandafir
note finale:
Flacon: santal, ambra, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 6,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.