Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 decembrie 2015

Alluring-Boadicea the Victorious



Parfum este facut de John Stephen care a realizat cele mai multe dintre parfumurile brandului Boadicea. Prima impresie cand mirosi parfumul este ca el vine din alta lume. E ca si cum ai gasi intr-un cufar vechi o fiola prafuita de parfum de culoarea chihlimbarului, vascos, caruia i s-a evaporat alcoolul, i s-au perimat notele, dar i-au ramas rasinile.

Parfumul este total necomercial si nu-si va gasi multi fani, dar este foarte interesant. Miroase a pruna rascoapta, dulce, care a intrat in fermentatie. Alturi de ea sunt miere si rasini. Are un miros secundar care te duce cu gandul la radacinoase de genul telina sau patrunjel. Initial am crezut ca sunt seminte de morcovi, dar mirosul trebuie ca provine de la o rasina. Cred ca este un miros secundar de tamaie. Florile apar in notele de mijloc, dar sunt foarte discrete. Totusi se simt. In primul rand ylang-ylang-ul, apoi trandafirul. Textura parfumului este foarte densa, vascoasa si putin lipicioasa. Parfumul este intunecat, misterios, tenebros, dar, totusi, seductiv. Are si note animalice, nu foarte pronuntate, dar are. Materiile prime sunt de foarte buna calitate. Cineva scria pe Fragrantica ca miroase ca un parfum din 1950. Nu, miroase ca un parfum mult mai vechi, un parfum de pe vremea filmului mut, cand flacoanele aveau stopper si inca nu aparusera flacoanele art deco a lui Rene Lalique, cand parfumeria era inca in faza artizanala. Mie imi produce nostalgie, ma simt ca intr-un muzeu al parfumului cand il miros. Nu e genul de parfum pe care sa-l cumperi pe nemirosite chiar daca are recenzii bune.



Numele parfumului: Alluring
Casa: Boadicea the Victorious 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator:  John Stephen

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: pruna, note fructate, merisoare
note de mijloc: trandafir, ylang-ylang, miere
note finale: rasini, note lemnoase, patchouli
Flacon:

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare :  8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.