Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 noiembrie 2015

Vepres Siciliennes-MDCI


Dintre parfumurile MDCI cel care m-a tentat cel mai tare a fost Vepres Siciliennes, dar, dupa ce l-am probat pe blotter in Maison Elysee, m-a dezamagit total caci, dupa o vreme, 20-25 de minute, blotterul nu mai mirosea aproape a nimic. Azi l-am incercat pe piele si am ajuns la concluzia ca, in cazul lui, probatul pe blotter este inutil.

Parfumul nu este atat de complicat cum ar sugera numarul de note, apoi inceputul lui este foarte inselator caci iti creaza niste asteptari care nu se implinesc. Debutul este citric si foarte piperat. Iti ia foc nasul daca faci imprudenta de a-ti baga nasucul in piele. Este si usor parfumat cu magnolie, floare pe care o simt cel mai bine in parfum. Pasind spre mijlocul parfumului ,care este destul de dens si floral, ai impresia ca se va dezlantui un floral opulent. Prima pe care o simt este o tuberoza grava, baritonala, dar, prin straduinta, descopar si ylang-ylang si trandafir. In momentul urmator ele isi pierd individualitatea intr-un miros floral foarte bine omogenizat, dulceag. Abia ce te-ai obisnuit cu mirosul si constati ca florile dispar ca nalucile si mai ramane un palid miros floral, contaminat de o piersica. De aici incolo ai zice ca ai de-a face cu un alt parfum, unul foarte discret, mai mult fructat decat floral, care are textura, ba chiar si mirosul, unei creme hidratante. Fructele sunt greu de definit, e un miros generic de fructe, dar i-am putea spune pruna ca asa scrie in note. Dupa mine, pruna nu miroase cine stie ce si mi-e greu sa o descopar in parfumuri. Parfumul nu miroase rau, dar te dezamageste pentru ca te-a luat prin surprindere, nu este asa cum ai crezut ca va fi. Discretia lui are ceva nobil si matur. Siaj nu mai are deloc, a devenit un parfum de piele. Taman cand te-ai obisnuit cu ideea ca tre sa fii o lady retinuta si inteligenta cand il porti se iteste o zmeurica zaharisita nu stiu de unde si prin ce minune caci zmeura intra de obicei in evaporare foarte repede, in notele de varf. Dar chimia e mare si face imposibilul. E si o nota usor gurmanda aici . O fi caramelul, desi mie nu-mi miroase a caramel. Sa nu ma intelegeti gresit, parfumul nu devine unul adolescentin, vesel si frivol, dar o carmeste spre alt tip de femeie putin compatibil cu cel dinainte. Cea dinainte era matura si resemnata, dar incerca sa se autoconserve si compensa cu nobletea si inteligenta declinul nurilor, cea din urma e fardata, titirita, optimista, increzatore inca in puterea ei de seductie. Parfumul este cam cameleonic. Pe mine nu ma ispiteste, nu mi-l doresc, dar nu exclud ca ar putea sa-i placa altcuiva. Imi pare genul de parfum care nu te atrage si nu te inrobeste de la inceput, pe care-l descoperi doar purtandu-l. Este un parfum comod, cu care nu agresezi olfactiv pe nimeni.

Numele parfumului: Vepres Siciliennes
Casa: MDCI       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator:  Jean Marie Faugier
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mndrina, grapefruit, portocala, piper, note verzi, cardamom, lacramioara
note de mijloc: magnolie, iasomie, ylang-ylang, trandafir,tuberoza, heliotrop,flori de portocal african, ambra, cedru, muschi
note finale: osmanthus, zmeura, cuisoare, pruna, nuca de cocos, piersica, mosc, vanilie
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare : 7/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.