Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 noiembrie 2015

Mayotte-Guerlain



Mayotte este, in fapt, un vechi parfum al casei Guerlain care a fost creat de Jean Paul Guerlain si care s-a numit initial Mahora. In 2002 Mahora a fost intrerupt, iar in 2006, usor reformulat, a fost introdus in colectia Les Parisiennes a casei Guerlain sub numele de Mayotte. In fapt Mahora si Mayotte este una si aceeasi insula din Arhipelagul Comorelor. Mayotte e numele ei francez, iar Mahori numele folosit de localnici. Insula a fost loc de refugiu si vacanta pentru Jean Paul Guerlain, parfumierul avand aici si niste plantatii de ylang-ylang si iasomie. Este si motivul pentru care  parfumul are printre note aceste doua flori, el propunandu-si sa evoce aceasta insula exotica.

Parfumul Mayotte  incepe exact cum promite, cu neroli si frangipani. Neroli este cam violent, striga tare si subtire. In scurt timp apare si oaia neagra a floralelor, tuberoza. Ea este tinuta sub control de ylang-ylang, drept pentru care este mai temperata decat de obicei. Partea de mijloc a parfumului este total florala, usor umeda si cremoasa, dulce-acrisoara. Vetiverul se insinueaza ceva mai tarziu printre flori dandu-le nitica verdeata si sobrietate. Parfumul are o eleganta rece, tipica mai multor parfumuri Guerlain. Lumea spune ca Mahora a fost mai frumos si mai longeviv, dar eu n-am mirosit Mahora. Notele celor doua sunt aproape identice. Daca iubesti floralele si tuberoza este posibil sa-ti placa si Mayotte. Desi nu este rau ca parfum, tre sa marturisesc ca parfumul nu ma atrage absolut deloc. Este genul de parfum pe care nu poti sa-l tii minte decat daca l-ai purtat o viata. Apoi imi pare un parfum glacial, cu prea putin suflet, nu reuseste sa-mi dea o stare speciala.

Numele parfumului: Mayotte
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDP
An de aparitie: Mahora reformulat si redenumit in 2006
Creator:  Jean Paul Guerlain
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, frangipani
note de mijloc: tuberoza, iasomie indiana, ylang-ylang
note finale: santal, vanilie, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.