Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 noiembrie 2015

Loretta-Tableau de Parfums


De aceasta data chiar trebuie sa iau o piatra in gura caci despre brandul american de nisa Tableau de Parfums nici macar n-am auzit. Observ ca este un brand tanar , nu are decat vreo 4 ani si tot atatea parfumuri. Trei dintre ele poarta nume feminine.
Cel de fata se numeste Loretta si numele, potrivit povestii, caci trebuie sa fie si o poveste, apartine unei cenusarese moderne, de conditie sociala modesta, care-si creeaza un univers al sau, iluzoriu, visand ca danseaza si ca este iubita. OK ! Eu sunt prea prozaica ca sa gust povestile astea si m-am obisnuit sa le ignor. Chiar a ajuns sa ma dezguste bla-bla-ul asta. O fi avand efect la altii, pe mine cu siguranta nu ma poate determina sa cumpar un parfum oricat de frumoasa sau incitanta ar fi povestea lui.  Parfumul este semnat de Andy Tauer, parfumier cu care nu reusesc sa ma inteleg prea bine. Dupa ce i-am probat cateva parfumuri, am incetat sa-i mai investighez creatia. Recunosc ca este inventiv, cred ca munceste mult pentru fiecare parfum, dar obsesia lui pare a fi longevitatea, drept pentru care baga in parfumuri tot felul de fixativi care mie nu-mi plac. Toate parfumurile lui mi se par prea opulente, prea opace, prea lipsite de aer. Eu nu pot sa le port.
Loretta incepe fructat si sintetic, dar e doar un blitz de cateva secunde, parfumul trecand brusc la o parte florala care nu are nicio legatura cu notele de introducere. Parfumul miroase, in principal, a flori dulci de portocal, dar,cu siguranta, in spatele lor se ascunde un produs de sinteza. Ele sunt amestecate cu un miros de ceara, de scortisoara si ceva noxe care ma fac sa ma gandesc la cauciucul ars. Posibil ca mirosul de noxa sa vina de la o aldehida, poate C 10 sau C 11. Mirosul de scortisoara vine, banuiesc, de la isoeugenol cu care se creeaza de obicei  nota de garoafa. Pe blogul lui, Andy Tauer, cand vorbeste despre Loretta, da numai produse naturale, uleiuri esentiale sau absoluturi. Hm, ma cam indoiesc ca este asa. Parfumul este caldut si dulceag, destul de indesat si te simti cu el ca si cum ai sta sub plapumioara. E foarte moale, dominat clar de flori de portocal incetosate si usor afumate. Este lenes si nu prea evolueaza, dar, spre deosebire de alte parfumuri semnate de acelasi creator, nu este opulent desi este dens. In timp, parfumul se transforma intr-o pulbere cu vag miros de flori de portacal, vanilata si usor fructata. Dintre notele de final nu reusesc sa deslusesc decat niste labdanum si pe acela cu greu. Parfumul este deja sirop. Siajul este destul de modest. Parfumul pentru mine este doar purtabil, dar este foarte probabil ca unora sa le placa. Mie imi pare prea lenes, prea dulce si prea putin aerisit. Apoi nu-mi pare un parfum contemporan, are un aer de parfum de boudoir interbelic, dar asta nu as zice ca este un minus.

Numele parfumului: Loretta
Casa: Tableau de Parfums       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Andy Tauer
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note fructate, pruna, aldehide, trandafir
note de mijloc: tuberoza, iasomie, flori de portocal, scortisoara, garoafa
note finale: patchouli, note lemnoase, struguri, ambra cenusie, pielarie, iris, labdanum

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare :  6,50-7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.