Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 noiembrie 2015

Library Collection/Opus I-Amouage


Cred ca cel mai hulit Amouage este Opus I. E greu sa-i gasesti pe Fragrantica o recenzie pozitiva. N-am citit multe recenzii, dar cat am citit mi-a fost suficient sa inteleg ca perceptiile asupra parfunului astuia sunt foarte diferite.
Multi s-au speriat de inceputul parfumului si s-au spalat iute pe maini, altii descriu doar partea florala din miezul lui si concluzioneaza ca parfumul este prea dulce. Adevarul este ca Opus I este foarte greu de descris pentru ca in prima jumatate de ora este cameleonic. Apoi la inceput esti convins ca ai de-a face cu un chypre, ulterior esti tentat sa-l intoduci in categoria orientalelor florale. In fine, categoria este neimportanta, important este mirosul. Inceputul este putin socant caci, judecand dupa notele oficiale, ar trebui sa simtim cardamom, portocala amara si pruna. Eu nu simt ceva de genul asta si sunt convinsa ca nu sunt singura. Cineva spunea pe Fragrantica ca simte un miros de caine ud, altul ca simte miros de mucegai. Asta ca sa dau doar cateva exemple. Eu simt un miros foarte sobru de pielarie. Mesteacanul da de obicei aceasta nota. E si un usor miros de mucegai care m-ar duce cu gandul la papirus, dar papirusul este mentionat in notele finale. In fine, mirosul ar mai putea veni de la imortela sau de la frunza de violeta, dar nu este nici urma de ele in notele oficiale. Parfumul pare pentru inceput destul de sobru si masculin si destul de sec, chiar amar. El se schimba mult cand apar florile, flori care il fac mult mai feminin. Pot sa simt tuberoza si ylang-ylangul in chip clar. Parfumul este foarte elegant, dulce-acrisor, dar mai apar din cand in cand si accente amare. Este opulent, dar aerisit. Din pacate vine un moment in care parfumul nu-mi mai place. Se instaleaza solid ylang-ylang-ul care, dupa mine, nu prea are mari virtuti parfumante . E o nota pe care o accept in compania altor note florale, dar de una singura nu-mi place. Si aici ylang-ul este cam singur, cam dulce, cam bombonat. El compromite eleganta parfumului si-l arunca in derizoriu, astfel ca el devine un sirop. Desigur ca mai sunt nuante secundare, dar sunt greu de descris. Ylang-ylang-ul ma dispera caci este inert, dar incapatanat, nu se lasa dus. Parfumul isi pierde mult din opulenta, iar siajul lui este foarte aproape de 0. E cuminte cum nu te-ai astepta de la un Amouage. Pentru unii cred ca ar putea fi tonic. Totusi nu pot sa remarc ca parfumul este lipsit de echilibru. In prima jumatate de ora ne-a aratat tot felul de fatete si nuante, iar acum zace intr-o letargie din care nu stiu cand o sa iasa sau daca va iesi vreodata. Totusi, eu imi pastrez calmul si astept notele finale. Dupa indelungi asteptari, apare santalul. E dulce, cum ii este obiceiul, dar miroase bine. Are si o nuanta vanilata. Parfumul este bunicel, dar il depunctez pentru ca nu este un parfum echilibrat.

Numele parfumului: Library Collection/Opus I
Casa: Amouage   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Daniel Maurel
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: cardamom, portocala amara, pruna
note de mijloc: iasomie, ylang-ylang, trandafir, lacramioara, tuberoza
note finale: vetiver, santal, guaiac, cedru de Virginia, tamaie, papirus, boabedetonka

Aprecieri personale
Intensitate: variabila, siaj bunicel la inceput, ulterior foarte redus
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul colectiei
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.