Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 noiembrie 2015

Les Heures de Parfum X/L’Heure Folle-Cartier



L’Heure Folle este considerat de multi oaia neagra a ultimei colectii exclusiviste Cartier, Les Heures de Parfum. Nici nu ma mira caci parfumul, cu un nume potrivit, nimic de zis, socheaza.
Cu siguranta nu am mirosit traznaie mai mare. E un fel de fructat abstract, foarte chimic si avangardist. Creativ este, dar ma intreb cine ar putea purta comedia asta. Fara indoiala, foarte putini : nonconformisti, excentrici si sariti de pe fix. Mi-e greu sa gasesc un personaj care ar fi capabil sa-l poarte si sa simta si oarece placere, dar il pot asorta cu o aparitie abracadabranta de-a Iuliei Albu. Cred ca singura ocazie de a-l purta este o noapte de Halloween.

Iulia Albu, de data aceasta mult mai putin socanta decat parfumul

De cand citesti notele oficiale ale parfumului, iti dai seama ca tre sa fie insolit, notele fiind toate fructate sau note verzi, la care se adauga aldehide. Parfumul nu are piramida olfactiva clasica, n-are nicio piramida. Notele, toate, erup deodata, te naucesc si apoi te exaspereaza vreme de vreo 5 ore, unele murind pe parcurs. Imi este foarte greu sa-l descriu, dar o sa-mi dau, totusi, silinta. Incepe cu o explozie de fructe si verdeata. Nu prea recunosc niciun fruct, iar notele verzi te traznesc in cap. Licoarea, desi opulenta, este de-o transparenta incredibila si cu un siaj devastator datorita uneia sau mai multor aldehide. Printre aldehide cred ca ar putea fi C 11, o aldehida ucigatoare si in stare pura si diluata. Parfumul are un usor iz lactonic care-mi aduce aminte de un lapte cald si de ociocolata alba aerata. Izul asta nu se potriveste deloc cu miezul fructat- verde al parfumului. Parfumul este dulce-acrisor si are si o nuanta florala destul de greu de sesizat  caci este acoperita de note verzi. Posibil sa fie niste ionone caci vad ca este trecuta violeta in notele parfumului. Mie imi miroase si a plosnite de camp,dar nu cred sa aiba plosnite infuzate. Este absolut distrugator. Imi este imposibil sa evaluez un astfel de parfum. La partea de creativitate sunt obligata sa-i dau nota 10, la partea tehnica cel putin nota 8, dar la cea estetica ii dau un 0. Media celor trei note ar duce la un parfum peste 6, deci purtabil, dar asta nu este purtabil. Merita sa-l probati caci rar puteti mirosi ceva de genul asta. Ma ui,este si faptul ca parfumul este semnat de Mathilde Laurent, o parfumiera cu creatii cuminti. Cred ca s-a razbunat pe fructe caci spune intr-un interviu ca nu le iubeste in parfumuri.

Numele parfumului: Les Heures de Parfum X/L'Heure Folle
Casa:  Cartier                
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Mathilde Laurent
Gen: unisex
Descriere oficiala: piper roz, coacaze rosii, grenadina, afine, muguri de coacaz, iedera, violeta, buxus (nu lemn de box cum traduce Fragrantica.ro, nu exista lemn de box!!!!), aldehide.


Aprecieri personale
Intensitate:opulent, cu siaj devastator
Persistenta: in jur de 5 ore, poate chiar mai mult

Flacon: standardul colectiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.