Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 noiembrie 2015

Jardin d’Amalfi-Creed


Sunt dezolata. Am citit comentarii elogioase la acest parfum si ce am gasit eu intr-o colectie exclusivista care se numeste Royal Exclusive ? Un parfum care este aproape geaman, daca faci abstractie de notele de varf, cu Light Blue. Mai mult, lumea il lauda ca este foarte natural si el nu are strop de nota naturala. Nici macar bergamota.

Singura lui parte originala este cea de inceput, foarte ascutita si acidulata, care-ti da fiori de gheata. Mirosul este citric, dar nu si natural. Urmeaza o etapa care combina neroli cu marul verde, parfumul mirosind ca un sampon de mar, nu ca un parfum. Daca pana acum a fost proaspat, de acum incolo se indulceste. Potrivit notelor oficiale, ar trebui sa apara un trandafir. Culmea este ca toata lumea simte acest trandafir care, insa, nu exista. Este un miros cremos (probabil de la mosc), totalmente abstract care aduce cu o crema de ras de pe vremuri, cred ca era un Gillette. In crema asta se simte in continuare si marul care miroase tot mai tare a plastic. Este un miros pur si simplu de frizerie, dar la frizerie miroase mai bine, mai fresh. In parfum mirosul este dulce si imbacsit caci s-a introdus si o nota gurmanda de sinteza, iar moscul (cel mai oribil mosc ) isi face de cap. Ca femeie, nu as purta licoarea asta sub nicio forma, iar pentru un barbat este cam dulce. 250 de ml costa 475 de lire, adica 30 de milioane ! Nu pot sa cred ! Sunt curioasa daca ar fi fost la fel de multi laudatori daca pe flacon scria Avon. Dar fiecare face ce vrea cu banii lui. Longevitea a fost si ea mult exagerata, dureaza doar 4-5 ore, dupa care se instaleaza un miros rezidual oribil, tipic parfumurilor cu note de sinteza. Pretul nu este intotdeauna o garantie de calitate. Am mai mirosit parfumuri Creed si, desi unele sunt mai izbutite si au un aer de noblete, preturile sunt mult prea mari.

Numele parfumului: Jardin d’Amalfi
Casa: Creed        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator:  Oliver Creed
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, piper roz, tangerina, neroli
note de mijloc: cedru, mar, trandafir
note finale: scortisoara, vetiver, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj saracut
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.