Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 noiembrie 2015

Halfeti-Penhaligon’s


Halfeti este cel mai recent produs al casei Panhaligon’s, aparut chiar in acest an. Numele parfumului imprumuta numele unei localitati din Turcia, de pe malul Eufratului, unde creste un soi de trandafir care, din cauza conditiilor de sol, are o culoare aproape neagra. 




Parfumul este indexat ca fiind oriental-lemnos si feminin, dar este un parfum masculin in toate etapele lui. Florile din notele de mijloc ar putea sa creeze falsa idee ca are si o latura florala. In realitate notele florale, inclusiv celebrul trandafir care da numele parfumului, nu se simt aproape deloc. Inceputul parfumului este de exceptie. Este foarte amar, dar miroase excelent. E o combinatie de coaja de grapfruit, pelin si oud. Are si olecuta de sofran, dar care nu este atat de deranjant ca de obicei . Din pacate mirosul din deschidere, freh si rece, este trecator. Parfumul se incalzeste si se indulceste repede si singurul care ramane in viata este oud-ul care are un usor iz floral. Este un oud care nu are iz medicinal, foarte bland si care mie nu-mi place. El devine din ce in ce mai plapand, capatand o nuanta ierboasa, ca de fan. Parfumul se redreseaza in momentul in care intra in evaporare chiparosul. Miroase bine si destul de natural (desi nu cred sa fie substante naturale), dar parfumul este foarte masculin. Incet, se suprapune un cedru peste chiparos. Mirosul de chiparos si cedru tine o vesnicie, iar finalul consta dintr-o combinatie dulceaga de santal cu ambra. Desi  parfumul este indexat la feminine, eu il gasesc un parfum masculin. Nu stiu ce sa zic, poate or fi femeile din Anglia mai barbate.

Numele parfumului: Halfeti
Casa: Penhaligon’s        
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2015
Creator:  Christian Provenzano

Gen:  indexat ca feminin (?????), as zice ca este masculin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, grapefruit, note verzi, pelin, sofran
note de mijloc: lavanda, cardamom, iasomie, trandafir, nucsoara, chiparos, lacramioara
note finale: cedru,piele, oud, santal, ambra, mosc, boabe de tonka, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie, siaj destul de redus
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei

Evaluare : 7/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.