Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 noiembrie 2015

Carnal Flower-Editions de Parfums Frederic Malle


Parfumul este inspirat de un film (din anii 70’ ai secolului trecut) numit Carnal Knowledge si de protagonista acestui film, Candice Bergen care, interesant, este matusa lui Frederic Malle.

Dominique Ropion este parfumierul care, dupa mine, a inteles cel mai bine ce asteptari are o femeie de la un parfum. Nu stiu de ce, as crede ca a fost si de multe ori indragostit si a avut muze pentru parfumurile sale. Carnal Flower este un floral opulent cu o interpretare de exceptie a tuberozei. Desi iubesc floarea, eu fug de parfumurile cu tuberoza. Cred ca m-a marcat profund intalnirea cu Fracas. De data aceasta, insa,  parfumul m-a cucerit. Tuberoza se simte din primul moment. Este o tuberoza matura, perfect deschisa, dar nu are stridentele si ascutimile isterice din alte parfumuri caci este temperata de diverse alte note care-i dau tot felul de nuante. Pepenele ii da transparenta, florile de portocal ii dau rotunjime, iasomia ii da nuanta carnala, ylang-ylangul ii da caldura, un firicel de eucalipt o face aerisita. Uneori combinatia florala imi aduce aminte de un tei urias inflorit. Este o tuberoza pe care Ropion a imblanzit-o si a facut-o superba, carnoasa, moale si balsamica. Parfumul nu evolueaza prea mult, dar in cazul lui, fiind atat de frumos, parca nici nu ai vrea sa evolueze. Trebuie spus ca este ireprosabil din punct de vedere al ingredientelor, adica asa cum ar trebui sa fie un parfum de nisa. Este scump, dar isi merita banii. Unii ii reproseaza longevitatea scazuta. Nu e scazuta, dar nu dureaza o vesnicie . Asta este dovada ca s-au folosit multe ingrediente naturale, printre ele absolut de tuberoza si absolut de iasomie. Parfumul este o bomba de feminitate care emana valuri de fericire. Cu siguranta este si va ramane un parfum de referinta pentru parfumeria secolului 21.


Candice Bergen


Numele parfumului: Carnal Flower
Casa: Editions de Parfums Frederic Malle     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator:  Dominique Ropion
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, pepene galben
note de mijloc: tuberoza, iasomie, ylang-ylang
note finale: floare de portocal, nuca de cocos, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj frumos
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare :  10/10


2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.