Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 iulie 2015

Extatic Intense Gold




Aparut la scurt timp dupa editia princeps Extatic, Intense Gold are o aparenta si mai glamour. Privind flaconul luxos, ai spune ca te asteapta un parfum de de seara de basm, facut pentru vedete hollywoodiene si covoare rosii. Continutul lui este, insa, dezolant.
Incepe total atipic, in surdina. Pare a avea iasomie si heliotrop. Spun pare pentru ca nu le-as fi ghicit nici intr-o suta de ani de n-as fi citit notele parfumului. Are aparentele unui un skin scent, caci siajul este zero. Textura parfumului este si ea ciudata, si cremoasa si prafoasa in acelasi timp. Aspectul prafos ii dispare in timp. Este si ceva rasina in parfum, poate un opoponax. Parfumul este cap-coada la fel, liniar, nu are piramida olfactiva obisnuita. Imi pare ca este un acord care nu stiu ce se doreste a fi, poate un acord ambrat. Mie imi miroase a sertare vechi, nedeschise de zeci de ani, vizitate doar de molii si gandaci. Nici macar vanilie nu simt in el, nu mai spun de labdanum. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a pus in acest parfum caci nu recunosc in el nici uleiuri esentiale, nici substante de sinteza. Cand citesti ambra la notele unui parfum, te astepti la un mixaj complex de rasini, scotisoara, vanilie. Parca e facut din ingrediente expirate. Cu siguranta are un mosc caci este un parfum gras, poate un mosc vegetal, care-l si tine in viata destul de mult timp. Vanilia apare intr-un tarziu, destul de stearsa si lipsita de vlaga. Odata cu ea si parfumul se indulceste destul de tare. Intr-un tarziu (cred ca dupa 4 ore de molii) apare si ambra si mai infrumuseteaza parfumul, ea asigurand-i si longevitatea Per ansamblu, parfumul imi pare unul care bolboroseste la nesfarsit, dar nu stie nici el ce spune. Cred ca merge dupa principiul sfarsitul incununeaza opera.I s-a pus o etil vanilina parfumului la sfarsit si ni s-a astupat gura. Casa Balmain facea parfumuri bune. Ambre gris este un parfum compatibil calitativ si estetic cu o productie de nisa. Ce s-o fi intamplat cu ea ? Cum poate sa scoata asemenea parfumuri ?

Numele parfumului: Extatic Intense Gold
Casa: Pierre Balmain      
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: iasomie
note de mijloc: vanilie, heliotrop
note finale: ambra, labdanum

Aprecieri personale
Intensitate: discret, fara siaj
Persistenta: in jur de ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.