Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 iunie 2015

Or du Serail-Naomi Goodsir





Cand un parfum este semnat de Bertrand Duchafour te poti astepta la orice. Parfumul este dedicat in proportie de 80% tutunului . Este greu de evaluat estetic caci incepe prost, dar se drege pe parcurs.
Primele zece minute ale parfumului te supun unor grele incercari caci parfumul este foarte murdar. Combinatia de tutun cu ierburi aromatice de toate felurile si rom (eu nu simt niciun fruct, pesemne au putrezit) da un miros pe care l-as situa intre drojdie si boratura (voma suna mai bine ? chiar nu gasesc ceva decent cu ce l-as putea compara). Ulterior lucrurile se mai indreapta si parfumul pare a fi Ambre Sultan de la Serge Lutens peste care s-a stratificat Back to Black de la By Kilian. Este mieros de  dulce, un amestec cam imbacsit de tutun cu condimente, ceva rom si putina nuca de cocos. Dar tot murdar este, are un miros secundar de lenjerie intima nespalata. Eliberat de murdaria asta initiala, devine mai putin dulce, avand un miros de sertar al unei mobile vechi, ceva care amesteca lemnul (probabil cedrul) cu condimente expirate si tutun. Se simte si o nuanta florala foarte plapanda si putina vanile. Textura devine usor uleioasa, mirosul este oarecum cetos, lipsit de contur ferm. Spre final, compozitia este dominata de amestecul de tutun, labdanum si vanilie, care salveaza cumva parfumul. Imi pare ca are si un unt de iris care-l face usor rece si umed. Uneori este mult mai putin dulce si, parca, ceva mai viu. Alteori iar se indulceste peste masura. In faza asta, mult mai agreabila, dar spre care e cale lunga si anevoioasa, miroase ca un parfum masculin de barbat asezat, matur. Totusi, nu mi-as parfuma sotul cu el. N-am descoperit in parfum niciun serai si nici aur, poate doar un bazar oriental, cam muradar, imbacsit de praf si caldura, cu negustori transpirati si plictisiti. Cred ca este o afacere mult mai buna (pentru cei care cocheteaza cu acest gen de parfum) cumpararea unui Ambre Sultan.


Numele parfumului: Or du Serail
Casa: Naomi Goodsir    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Bertrand Duchafour
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: mar, fructe rosii, mango, portocala
note de mijloc: rom, artemisia, salvie, cocos, geranium, ylang-ylanag, mate
note finale: labdanum, miere, ceara, tutun, ambra, cedru, mosc, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.