Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 iunie 2015

My Burberry-Burberry



Parfumul are semnatura lui Francis Kurkdjian si se plaseaza intr-o zona olfactiva pe care Francis a explorat-o in mai multe randuri si in parfumuri mainstream si in parfumuri de nisa, combinatia trandafir-patchouli.
Azi nu prea mai sunt trandafiri adevarati nici macar in segmentul nisa, parfumierii se joaca cu picaturile de alcool fenil etilic , cu geranium, cu dorinia, cu citronellol si scot diverse modele de trandafiri. Parfumul de fata este despre  o gradina britanica de trandafiri dupa ploaie. Este, deci, un floral, usor fructat. Parfuml este destul de opulent si hotarat la inceput, spumant si radiant, cu un trandafir citric, transparent si aerisit. E si cam ascutit, adica acrisor. Probabil a fost ajutat cu niste neroli sau nerol si un inlocuitor sintetic de iasomie. Prima impreie nu-i grozava, dar trandafirul se mai rotunjeste pe parcurs, mai acumuleaza ceva dulceata si senzualitate, pe cea din urma dupa ce apare in combinatie patchouli. Totusi parfumul este unul plin de seva, verde, curat pe cea mai mare parte a traseului sau. Parfumul nu e rau, dar se vede ca e facut cu buget limitat, musteste de chimie. De creativitate nu poate fi vorba. Cred ca Francis Kurkdjian l-a facut intre dusul de dimineata si micul dejun, scriindu-i reteta pe fata de masa. Dupa o ora nu prea mai miroase bine, are o amareala si cocleala in el care-mi displace. Pachouli incearca sa o acopere, dar ea rabufneste din cand in cand. Daca esti un impatimit al trandafirului si ai cateva parfumuri bune in colectie, nu cred ca te mai poate tenta My Burberry. Daca esti la inceput de drum si de agoniseala pentru garderoba, ar putea fi o varianta, dar il vei vinde cu siguranta dupa ce dai de alti trandafiri. Parfumul este un fel de sora saraca, dar optimista, care danseaza in ploaie, a lui Vengence Extreme de la Juliette Has a Gun. Clipul publicitar al parfumului e ciudat, cred ca nu vrea sa ne vorbeasca atat despre parfum, cat despre libertate sexuala.

Numele parfumului: My Burberry
Casa: Burberry    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Francis Kurkdjian
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mazare dulce, bergamota, mandarina
note de mijloc: geranium, frezie, gutuie
note finale: patchouli, trandafir

Aprecieri personale
Intensitate: opulent la inceput, ulterior intensitate medie
Persistenta:
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.