Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 iunie 2015

Cuirs-Carner Barcelona




Cuirs este primul parfum de la Carner Barcelona pe care il miros. Vad ca lumea il compara cu Black Afgano, considerandu-l o varianta mai usor purtabila si mult mai ieftina a acestuia.
N-am mirosit Black Afgano decat pe fuga , asa ca am sa fac abstractie de aceasta comparatie. Parfumul este forte banal si commercial si, desi este indexat la parfumuri unisex, este profound masculin. Pielea, care da numele parfumului, lipseste cu desavarsire. Parfumul nu cred sa aiba ceva natural in el si nici nu prea miroase a nisa. El este construit din note si acorduri cliseu. Incepe destul de dulce cu miros de oud si sofran, bland, aerisit si cu o vaga nuanta florala. E un oud de sinteza, pe placul celor care, in fapt, detesta nota de oud. Devine foarte lepede un parfum lemnos, cu miros de santal si cedru, cu textura uleioasa de la mosc. Dulceata i s-a diminuat considerabil si incepe a mirosi ca un parfum barbatesc mainstream. Este un miros pe care il intalnesti in parfumurile masculine, usor animalic, pe care eu adesea il asociez cu un barbat usor transpirat si pe care il detest. Nu stiu care este substanta de sinteza care-l creaza, posibil norlimbanol. Nuantele lemnoase se imbina cu un usor miros ambrat, pudrat cu o vanilie sau cumarina. Mai este si un rest de oud.  Banal si total neatractiv pentru o femeie, dar poate fi interesant pentru un barbat. Siaj nu prea are, dar se pastreaza destul de mult pe piele. 


Numele parfumului: Cuirs
Casa: Carner Barcelona 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Sonia Constant
Gen:  unisex ( ?)
Descriere oficiala:
note de varf: sofran, chimen
note de mijloc: sntal, patchouli, guaiac,cedru, violeta
note finale: mosc, labdanum, boabe de tonka, oud, cypriol, ambra, piele, amyris

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 6-7 ore (vara)
Flacon: standardul casei
Evaluare :  6,50/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.