Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 mai 2015

Angel versus Nirmala





Cele doua parfumuri, Angel si Nirmala, ale caselor Thierry Mugler, respectiv Molinard, sunt in chip clar foarte asemanatoare, dar nu identice. Observ ca multi iubitori de parfumuri, pornind de la fapul ca Nirmala, ca parfum al casei Molinard, este listat din 1955, cred in ideea falsa ca Angel ar fi o copie a lui Nirmala caci a aparut mult mai tarziu, in 1992. Lucrurile stau exact invers si au fost lamurite in justitie in 1999 cand brandul Thierry Mugler a dat in judecata casa Molinard.

In fapt, parfumul Nirmala are trei variante : varianta 1955, varianta 1993 si varianta actuala, care a aparut in 2005. Obiectul procesului l-a constituit varianta din 1993, iesita la un an dupa Angel. Eu nu cunosc decat varianta actuala, dar se pare ca cea din 1993 semana mult mai mult cu Angel decat cea din 2005. Cu ocazia procesului s-a facut o analiza cromatografica si s-a constatat ca vreo 80 % din ingrediente erau identice, existand diferente insa la concentratia celor doua parfumuri, Angel avand o concentratie de vreo 2 ori mai mare. S-a apelat si la parerile consumatorilor si peste 1000 de femei care au testat celor doua parfumuri au declarat ca ele sunt foarte asemanatoare. Thierry Mugler a cerut daune si interzicerea comercializarii parfumului Nirmala. Asa se explica de ce Nirmala a mai fost reformulata inca o data in 2005. Oricum, chiar si dupa ultima reformulare, ele raman in continuare foarte asemanatoare. Cred insa ca este nedrept sa ramana cineva cu convingerea ca Angel este o copie cand Angel este un parfum inovativ care a fost sursa de inspiratie a multor parfumuri gurmande de astazi. 

3 comentarii:

  1. Pe Nirmala nu-l stiu din pacate. Angel e adevarat, e frumos dar eu nu il pot purta. Parca ma strange de gat apa de parfum. Cu apa de toaleta in schimb ma inteleg de minune si sigur o sa fie mereu in garderoba mea. Am mai luat niste flankere asa ca sa imi fac antrenamentul. Sper ca pana la urma poate o sa ajung sa ma inteleg si cu Angel Edp dar mai dureaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nirmala 2005 este usor de purtat caci acum seamana mai degraba cu Innocent decat cu Angel. Angel EDP este si pentru mine prea dulce, nu pot sa-l port, dar EDT e foarte bun. De fapt este un alt parfum, nu e varianta mai diluata de Angel EDP. Nu cred ca tre sa faci vreun efort, Amira, si sa te chinui. Oferta de parfumuri este uriasa, avem de unde sa alegem:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am testat Nirmala editie limitata care nu seamana deloc cu Angel. Imi place personal mai mult Nirmala - e mai fructat de la mandarina si fructul pasiunii. Desi port fara probleme Habanita si Teint de Neige, Angel EDP imi creeaza ameteli...Mi se pare foarte prafos si inecacios.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.