Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 aprilie 2015

Heliotropex N




Mirosul de heliotrop sau de "iarba de vanilie" se poate obtine prin enfleurage sau prin macerare in ulei din Heliotropium peruvianum, dar ar fi scump. Ani de zile s-a folosit ca inlocuitor al lui heliotropina (piperonal) sintetica cunoscuta inca din 1869, mai ales in parfumuri florale care incercau sa redea liliacul, garoafa, lacramioara, dar si in acorduri ambrate in care are efect de lifting.
Azi heliotropina este greu de gasit, mai ales in spatiul UE, si, oricum, reglementarile IFRA au restrictionat folosirea ei caci pare a fi depresiva si poate irita pielea. In plus are efect halucinogen si este folosita in droguri. IFF a creat un inlocuitor al heliotropinei care nu are aceleasi performante, dar este oarecum asemanator : Heliotropex N. L-am cumparat si eu de curand, dar inca n-am apucat sa-l folosesc , am, insa, tot elul de idei legate de utilizarea lui. Are un miros foarte placut, dulce, finut, usor vanilat si migdalat. Unii simt si nuante de anason. Cred ca poate fi folosit pentru nuante balsamice la ambrate, in combinatii florale cu ylang-ylang-ul  si cu iononele. Prezinta si un avantaj important, acela ca poate acoperi si notele de baza si cele de finale ale unui parfum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.