Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 aprilie 2015

Gentlewomen-Juliette Has a Gun




Gentlewomen este exact ceea ce promite prin nume si prin fotografiile ce-i fac reclama. Este un parfum pentru o femeie moderna si nonconformista care-si permite din cand in cand o tinuta de dandy cu care sa iasa din banalul cotidian si sa mai sfideze vreo 2-3 gospodine din vecini, oricum plictisite si lipsite de subiecte de conversatie intre doua tocanite, si vreo zece babute, care-si vor face cruce caci vor zice ca l-au vazut pe Necuratu’.
Parfumul incepe frumos si curat, combinand un petigrain usor amarui cu mirosul de lavanda si de flori de portocal. Este o deschidere clar masculina, care-ti aduce aminte prin componente de o apa de Colonia britanica. E transparent, aerisit, usor ca un fulg, foarte natural, proaspat si reconfortant precum o dimineata de vara. Daca ar fi sa-l compar cu un alt parfum, m-ar duce gandul la Brit Rhythm de la Burberry, dar e mult mai curat si mai natural decat acesta din urma. Pe masura ce evolueaza, creste ponderea notelor de sinteza in detrimentul celor naturale, parfumul devine mai moale si rotunjor , as zice si foarte cuminte. In faza asta imi cam seamana cu o banala crema de barbierit. Parfumul nu este urat, numai ca eu port smoking si papion foarte rar sau chiar deloc J. Le-as sugera barbatilor sa-l probeze caci parfumul este unisex. Mai ales celor atasati de citrice si lavanda si de apele de Colonia clasice. Eu, de as fi fost Romano Ricci, mi-as fi ilustrat parfumul apeland la bicicleta si clopul negru al Iuliei Albu. Desigur si la Iulia. Cred ca as fi folosit-o la Mad Madame. Cu alta recuzita in dotare.



Numele parfumului: Gentlewomen
Casa: Juliette Has a Gun
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Romano Ricci
Gen:  feminin ? Nu! Unisex !
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, petigrain, neroli
note de mijloc: migdale, flori de portocal, cumarina, lavanda
note finale: mosc, note lemnoase, ambroxan

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.