Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 aprilie 2015

Eau de Charlotte-Annick Goutal



Singurul Annick Goutal de care m-am atasat pana acum si pe care-l port cu placere este Grand Amour. E parfumul pe care si l-a daruit siesi Annick Goutal.
Mai am inca vreo 2-3 prin garderoba, dar ma cam fac ca nu le vad. Se pare ca Annick Goutal era mult mai inspirata atunci cand crea special pentru cineva caci Eau de Charlotte, creat pentru una dintre fiicele ei, este tare dragalas. Inceputul este usor retro, cam ascutit si verde, fresh, dulce- acrisor, cu un aer tineresc. Este ca un pastel cu culori tari. Incepand cu notele de mijloc, parfumul se schimba total. Devine un floral moale si dulceag. Nu stiu a ce floari miroase, cred ca foloseste niste note florale de sinteza (lilial ?, majantol?, greu de spus). Fragrantica listeaza crin, dar si lacrmioara, alte site-uri listeaza doar lacramioara. Vesnica confuzie intre lily si lily of the valley. E prea dulce sa fie lacramioara si prea delicat ca sa fie crin. Parfumul est foarte fragil, pufos si putintel pudrat si tot sarmul lui este un praf subtire de cacao care-i da un usor iz gurmand. E chiar genul de parfum pe care o mama l-ar face cadou copilei sale. Este si curat si finut si putin sfios si nitel romantic.Foarte feminin si usor de purtat. Sa-l aveti in vedere daca vreodata vreti sa faceti un cadou parfumat unei domnisoare frumoase, de vreo 15-17 ani. Chestia este ca azi adolescentele arata mai altfel decat in 1982 si s-ar putea ca ele sa-si doreasca un Alien sau mai stiu eu ce. Parfumul nu este infantil si poate fi purtat, desigur, si la alte varste. Pentru o apa de toaleta, eu zic ca dureaza destul, vreo 3 ore. Mi-a facut placere sa-l miros caci mi-a adus aminte de vremuri demult trecute.

Numele parfumului: Eau de Charlotte
Casa: Annick Goutal      
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1982
Creator:  Annick Goutal
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: muguri de coacaz, crin
note de mijloc: mimoza, lacramioara
note finale: vanilie, cacao

Aprecieri personale
Intensitate: delicat, dar are un pic de siaj
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: standardul casei,vezi fotografia
Evaluare : 8/10  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.