Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 aprilie 2015

Dammuso-Profumi di Pantelleria



Profumi di Pantelleria- un brand nou pentru mine, asa ca ma simt precum Columb plecat spre Lumea Noua. Ca niciodata, pornesc in sens invers, adica incep prin a ma uita la notele oficiale, sa vad cam ce promit si incerc sa-mi imaginez cam cum o fi. Oare o sa-mi placa ?
Judecand dupa note, pare a fi un fresh cam masculin.Totusi, nu este nicio nota care sa nu-mi placa, poate doar moscul sa-mi faca surprize caci sunt multe feluri de moscuri sintetice si mai depinde si cat este de mult. S-ar putea ca parfumul sa fie cam ascutit sau, poate, cam amar. Dar nu cred ca-i ascutit caci vad niste muguri de coacaz si astia sunt dulci si usor animalici. Cardamomul, daca e mult, nu poate da decat ceva foarte masculin. Vetiverul este si el cam barbatesc. Ceaiul imi sugereaza ceva apos, dar ma intriga mentionarea lui in notele de final, adica dupa cedru, santal si vetiver. Chiar asta o fi ordinea intrarii lor in evaporare ? Ma cam indoiesc. O sa-mi placa sau nu ? Hm, nu stiu. Imi plac citricele, dar s-ar putea sa fie un parfum banal. Deja mor de curiozitate, hai sa-l probez.
Wow ! Citrice dure, coaja amaruie si uleioasa de grapefruit si de lime. Verde si amar. E ca un gin fizz rece, din care n-am baut demult caci mi-am propus sa duc o viata sanatoasa. Este si ceva cardamom, dar este total inofensiv. E foarte verde inceputul si usor buruienos. Imi aduce aminte de verbena lamaita. Dar este si dulceata care, asa cum ma asteptam, vine de la mugurii de coacaz. Si sunt din aia adevarati, cu miros de un dulce animalic.Combinatia nu-i deloc banala. Femeile s-ar putea sa strambe din nas, ca e aspru, ca e buruienos, ca nu are feromoni si alte fite din astea. Barbatilor le va placea mult mai mult, mai ales daca au folosit mult mainstream si sunt plictisiti de Iso E Super si ambroxan. Uneori imi pare ca miroase a musetel, alteori am impresia ca stau cu nasul in iarba si miros toata flora spontana (cimbrisor, menta, salvie si alte buruieni aromatice si tamaduitoare) din zona Mediteranei. Are un realism de-a dreptul salbatic parfumul asta. Lipsesc doar furnicile din peisaj. Pe undeva, pe aproape este si ceva padure care degaja un miros de chiparosi. Este  motivul pentru care imi aduce aminte de Nuit Etoilee de la Annick Goutal, numai ca asta din urma e un parfum mai rece. Parfumul imi pare a fi folosit materii prime de foarte buna calitate, dar mie imi pare a fi masculin sau, eventual, un unisex de vacanta. Desi are nuante citrice persistente, este un parfum cald, are ceva dogoritor in el, asa ca nu l-as purta pe canicula.Intr-o seara de vara, cu briza, mai pe racoare, ar merge insa. N-am fost in Pantelleria si nici in Sicilia, dar prin Mediterana am ajuns si-mi pare ca evoca olfactiv acest spatiu.Cu siguranta nu este un parfum banal si merita a fi incercat.


Numele parfumului: Damusso
Casa: Profumi di Pantelleria     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator: 
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: grapefruit, lamaie de Amalfi, lime, muguri de coacaz
note de mijloc: cardamom, cedru, santal, vetiver
note finale: mosc, ceai verde

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.