Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 martie 2015

Khus-Khus/vintage-PA Benjamin




O sticluta ieftina de prin anii 50', poate chiar 60'.  Producatorul este PA Benjamin din Kingston, Jamaica. Numele produsului este Triple Extract Khus-Khus. Ce te astepti sa contina ? Probabil o apa de Colonia la fel de ieftina ca si sticla care o adaposteste. Dar licoarea este o apa de toaleta care-ti aduce aminte de L’Heure Bleu si Shalimar, cu un vetiver extraordinar de frumos. Khus-Khus sau Khas-Khas este numele indian al vetiverului. Parfumul a fost creat prin anii 30’ de o mica firma din Jamaica, care facea mai ales produse farmaceutice. Firma cu pricina mai exista si astazi.
Parfumul este foarte dulce si vanilat. Boabele de tonka il pudreaza si-l aspresc nitel. Imi pare ca are si o nota usor animalica, poate o zibeta. Ceea ce este notabil la el este ca foloseste ingrediente naturale, de foarte buna calitate. As fi curioasa care este reactia la acest parfum a unui iubitor de Shalimar. Caci este un Shalimar fara bergamota si pielarie, dar mult mai natural !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.