Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 martie 2015

Chantilly-Houbigant/vintage




Chantilly este un parfum care miroase ca epoca in care a fost creat. Daca se considera ca Shalimar mai este un parfum actual, fara indoiala ca este si Chantilly, in ciuda faptului ca are un aer retro. Este un parfum foarte feminin, dulce si pudrat, cu o usora tenta gurmanda.
Inceputul este citric, dar e vorba de citrice moi si dulci amestecate cu neroli si usor vanilate. Nu au nimic nici fresh, nici intepator. Mie nu-mi plac parfumurile dulci si gasesc ca in notele de mijloc este prea dulce si pudrat. Florile nu se prea simt, in schimb este foarte prezent muschiul de stejar. Se simte si o usoara nota de pielarie. Pielaria, vanilia si boabele de tonka te fac sa-l legi inevitabil de Shalimar. Vorbesc de varianta vintage a Shalimar-ului care este mult mai coerenta decat varianta actuala. Cea contemporana are niste asprimi si niste sincope care il fac cam ciudat. Daca iti place Shalimar, iti va placea si Chantilly, cel de-al doilea parandu-mi mie mai feminin decat primul. Desi am mirosit un Eau de Cologne, parfumul are si longevitate si siaj decente. Banuiesc ca flaconul dateaza de prin anii 70, dar parfumul este excelent conservat.

Numele parfumului: Chantilly
Casa: Houbigant
Concentratie: eau de Cologne
An de aparitie: 1941
Creator:  Marcel Billot
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, neroli, note fructate
note de mijloc: condimente, garoafa, iasomie, ylang ylang, flori de portocal
note finale: piele, boabe de tonka, mosc, muschi de stejar, santal, vanilie, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 8/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.