Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 martie 2015

Ambush /vintage-Dana




Judecand dupa recenziie de pe site-urile de parfumuri, Ambush a fost un parfum destul de iubit la vremea lui. Prin 1999 a fost reformulat drastic si cei care cunosc ambele variante spun ca ele nu prea seamana. Am avut ocazia sa miros o editie eau de cologne care dateaza, judecand dupa flacon, din anii 6o’.
Parfumul este destul de neobisnuit ca miros. Desi este aldehidic, este destul de bland in deschidere, amestecand  aldehidele cu  bergamota.  In notele ce urmeaza are un ciudat miros de lavanda prafuita (nu pudrata, chiar miroase a praf uscat). Miroase ca un dulap cu haine vechi care au fost protejate de molii cu un insecticid. Chiar este unul in comert azi cu un miros foarte asemanator. Mirosul prafuit si indulcirea parfumului se datoreaza cu siguranta heliotropului. Parfumul este foarte bland si degaja multa caldura, dar, sincer, nu-i gasesc  vreo frumusete aparte. Bine, nu pot sa zic nici ca este urat. El se pastreaza in aceiasi parametrii olfactivi multa vreme, fiind foarte liniar. In afara de lavanda si heliotrop, eu nu simt nicio floare.Parfumul este foarte discret si are un siaj destul de redus. In timp ajungi sa te obisnuiesti cu mirosul si sa-l accepti asa cum este. Ceea ce ma bucura este ca isi mai pierde din dulceata si devine mai placut, ba chiar incepe sa aiba un aer nobil. Nu pot sa-mi dau seama in ce masura parfumul si-a pastrat calitatile initiale caci n-am gasit nicio descriere lamuritoare pentru el. Flaconul pare a fi bine conservat, este plin, iar parfumul nu a suferit modificari de culoare, fiind galben foarte deschis , exact ca parfumul initial.

Numele parfumului: Ambush
Casa: Dana         
Concentratie: EDC
An de aparitie: 1955
Creator:  Jean Carles
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, bergamota, lavanda, heliotrop
note de mijloc: orhidee, iasomie
note finale: muschi, patchouli, santal

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, cu siaj redus, dar perceptibil
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.