Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2015

Sept. 21.1966-Rundholz




Sept. 21.1966 este lansat de curand, in 2014, fiind cel de-al doilea parfum al brandului Rundholz. La fel ca si la primul,  numele parfumului este o data care nu stiu ce reprezinta. Exclus sa fie o data importanta din viata lui Rundholz caci el s-a nascut in 1968.
Creatorul parfumului este acelasi Arturetto Landi care a creat si primul parfum al casei. Parfumul de fata este ceva mai complex decat primul  si exploreaza o nota aflata pe val : oud-ul. Alaturi de el se regasesc  si in acest parfum, ca si in primul, heliotropul si tamaia. In prima etapa, vreme de jumatate de ora parfumul este foarte neobisnuit . Incepe foarte opulent, penetrat si radiant cu  iarba, heliotrop  si un  miros fructat.  La un moment dat se indulceste foarte tare. Ulterior, la nici 5 minute, apar oudul si santalul care-i dau o tenta balsamica, parfumul devenind mai rotund si mai bland, avand insa un usor iz medicinal. Sunt momente in care simt un miros de fan care, amestecat cu oud, da un miros care-mi aduce aminte de urina de motan. Noroc ca asta este o impresie pasagera. Parfumul se elibereaza pe parcurs de dulceata, devine tot mai balsamic si se stabilizeaza la o combinatie echilibrata si cremoasa de oud cu santal in care mai este o vaga amintire de heliotrop. Se simte si magnolia putin, ea fiind aceea care-l face cremos, usor floral si prietenos. In faza acesta iti aduce aminte, inevitabil, de un parfum Montale, minimalist, cu note putine, dar intotdeauna cu oud. Eu as crede ca parfumul are si un strop nemarturisit de trandafir, dar , poate, este o luzie olfactiva. Ultima care intra in evaporare este tamaia care afecteaza armonia  perfecta oud-santal si-i da parfumului  un miros ascutit. Ea va fi neutralizata insa foarte repede de celelalte doua note  care raman dominante. Parfumul este doar  interesant  in prima jumatate de ora, ulterior devine tot mai placut si usor de purtat dar, ca sa-ti placa, conditia sine qua non este sa iubesti oud-ul. Nu stiu exact cum este catalogat parfumul, probabil ca unisex, dar il gasesc mult mai potrivit unui barbat decat unei femei. Il consider un parfum bine facut, cu nuante foarte schimbatoare, versatil in ciuda aparentelor de parfum liniar. Incerati sa-l pulverizati la interval de 15 minute in patru parti diferite ale bratelor si veti vedea ca, in fapt, nu este liniar decat in partea finala, in rest are un joc al moleculelor parfumate foarte interesant.

Numele parfumului: Sept. 21.1966
Casa : Rundholz 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Arturetto Landi
Gen:  unisex ?
Descriere oficiala:
note de varf: rubarba, piper roz, note verzi
note de mijloc: heliotrop, magnolia
note finale: santal, oud, tamaie


Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.