Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 februarie 2015

On the Wind/vintage-Bourjois




Desi firma Bourjois nu are traditii foarte vechi, aparand doar spre sfarsitul secolului al XIX-lea, ea a parfumat si pudrat cu succes intreaga perioada interbelica, produsele ei bucurandu-se de mare succes caci se vindeau la preturi decente.
A avut si parfumuri celebre, dar mai iubite i-au fost pudrele. On the Wind nu face parte dintre parfumurile celebre ale casei si este un parfum care apare tarziu, fiind fabricat incepand cu 1950 si fiind destinat pietii canadiene. N-am reusit sa storc nicio opinie de pe net  cu privire la parfum, mai mult, nimeni nu-i precizeaza notele, asa ca nu stiu in ce masura voi reusi eu sa-i surprind caracteristicile, mai ales ca parfumul este un vintage care si-a mai pierdut, probabil, din note. Totusi, judecand dupa culoarea deschisa a parfumului, el nu pare prea afectat de trecerea anilor. Parfumul nu este rau, dar este mai plapand decat contemporanele sale. Are aldehide care-i dau un caracter usor sapunos, dar sunt foarte blande, parumul fiind usor ca o boare si transparent. In chip clar are un usor caracter floral, dar mi-e greu sa precizez notele florale. Pot sa fie un ylang ylang si niste lacramioare. Initial este dulce- usor acrisor, ulterior este dulceag si foarte usor pudrat, posibil de la iris. Pe masura ce evolueaza, se simt cumarina si vanilina fiind vreme indelungata un fel de parte finala de Shalimar, dar mai subtila decat a Shalimarului actual, parca mai apropiat de varianta lui vintage. Parfumul este finut si feminin si s-ar putea purta fara probleme si azi. Este un parfum discret, cu siaj redus, dar care imbraca frumos. Il vad purtat de femei plapande si discrete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.