Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2015

Etiquette Bleue-D’Orsay





Etiquette bleue este mai mult o apa de Colonia creata in stil clasic decat o apa de toaleta. Este un parfum facut in 2008 de Florent Leblanc care  porneste de la o apa de Colonia conceputa de Alfred d’Orsay pe la 1830.
 Are un iceput intepator, citric, dulce- amarui, dominat de petitgrain si bergamota. Printre citrice apare un rozmarin, dandu-i parfumului un miros usor medicinal ca al unei lotiuni post barbierit. Pe parcurs  parfumul se indulceste destul de mult, dar devine tot mai moale datorita lemnului de trandafir. Notele de mijloc sunt dominate de florile de portocal printre care se simte un miros usor de ambra. Finalul, in contrast cu inceputul, este caldicel si ambrat. Nu este un parfum rau, dar nici genul pe care sa ti-l doresti neaparat. Daca il primesti cadou, cu siguranta  il poti purta. El este indexat ca unisex, dar cred ca este mult mai potrivit unui barbat decat unei femei. Parfumul nu este prea longeviv, dureaza doar vreo 2-3 ore si are un siaj destul de redus.

Numele parfumului: Etiquette Bleue
Casa: D’Orsay   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2008
Creator:  Florent Leblanc
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, petigrain, rozmarin
note de mijloc: flori de portocal, lemn de trandafir, smirna, opoponax
note finale: santal, ambra, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret,cusiaj redus
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.