Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 ianuarie 2015

Zafferano-Odori

  


Enzo Galardi imi place ca parfumier si mi-am propus de multa vreme sa deschid poarta casei Odori si sa probez parfumurile ei. Speram sa ma simt in ea la fel de bine ca in Bois 1920. Deocamdata nu am reusit sa probez decat Zafferano, dar m-a cam dezamagit caci este un parfum care nu aduce nimic nou, ba chiar este banal, croit fiind dupa gustul momentului.
El se inscrie deja intr-o lista uriasa de parfumuri care merg pe combinatia trandafir +oud. Astea sunt notele lui dominante. N-am inteles de ce lista oficiala trece in loc de oud sofranul. Parfumul seamana foarte bine cu  A. Maze de la The People of the Labyrints si cu La Favorite de la Dear Rose, fara a fi identic insa cu ele. Daca ar fi sa aleg intre cele 3 parfumuri, l-as alege pe La favorite, este cel mai feminin si rafinat si cu aceasta as pune punct cumparaturilor pe aceasta tema. Sa nu uitam ca si Montale are o serie de parfumuri in care exploateaza tot cele doua note, atat de multe incat e greu sa te mai descurci intre ele. Trandafirul din Zafferano este destul de socant, foarte opulent, ascutit, sapunos si obraznic. Oud-ul, si el ascutit, il face de-a dreptul impertinent, drept pentru care parfumul ar cam putea soca asistenta. Este de un dulce-acrisor , fiind bun echilibrul intre dulce si acru. Parfumul este minimalist si este greu sa mai descoperi alte ingrediente in el. Este si foarte liniar. Pe parcurs, se mai domoleste trandafirul si se mai rotunjeste parfumul, alte modificari nu prea constat. Nu este rau ca parfum, are si siaj bunicel, dar are o compozitie care nu mai poate atrage in conditiile in care sunt atatea oferte foarte asemanatoare pe piata si exista sansa sa ai deja in garderoba un parfum cu oud si trandafir. Desigur ca eu sunt cam nedreapta cu Zafferano caci a fost creat in 2005, fiind unul dintre primele parfumuri europene care au exploatat sinergiile oud-ului cu trandafirul, intr-o vreme cand un astfel de parfum nu era comercial, ci de-a dreptul insolit. A avut, insa, nesansa de a fi depasit de urmasi.

Numele parfumului: Zafferano
Casa: Odori        
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2005
Creator:  Enzo Galardi
Gen:  unisex
Descriere oficiala: trandafir, sofran, iasomie, lacramioara, ambra, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, mai ales la inceput, siaj bunicel
Persistenta: 6-7 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7,50-8/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.