Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 noiembrie 2014

Voile d’Ambre-Yves Rocher




Voile d’Ambre este unul dintre parfumurile cele mai apreciate ale casei Yves Rocher, chiar a primit un Fifi Award in 2007, motiv pentru care demult as fi vrut sa-l probez.
Inceputul lui este cam in forta, cu o mandarina dulce-amaruie si groasa, aproape vascoasa, peste care incep sa se aseze rasini. Si rasinile sunt in doza mare, de opoponax imi pare ca se cam abuzeaza. El si indulceste cam tare parfumul, totusi nu pot a spune ca este un dulce de nesuportat. O vanilie incearca sa razbata printre rasini si chiar reuseste din cand in cand. In partea finala ea chiar ajunge sa domine parfumul. Patchouli se simte destul de greu, dar este prezent, dand un iz usor camforat parfumului. Mie imi este cam greu  sa-l port, poate as reusi iarna, pe ger. Parfumul nu este rau, are ingrediente de calitate, dar l-as asemana cu o femeie frumoasa care, din dorinta de a iesi mai mult in evidenta, este prea fardata. Dupa mine, ii cam lipseste supletea si gratia si este mult prea liniar, riscand sa plictiseasca. E caldut, dar nu foarte confortabil. Vanilia nu este una adevarata, este o vanilina care, impreuna cu opoponaxul, iti cam aduc aminte de finalul lui Shalimar, cu care adesea este comparat parfumul. De fapt nu prea seamana , doar notele finale sunt oarecum compatibile. Parfumul nu pot a zice ca este cine stie ce creatie, el adopta un acord ambrat de succes, care se regaseste in destul de multe parfumuri. Avand in vedere densitatea parfumului, siajul lui imi pare destul de redus. Dureaza in jur de 5 ore. Desi nu are nicio sansa sa devina printre favoritele mele, nu pot sa spun ca parfumul nu-si merita cei 135 de lei. Apoi, ca tot il compara lumea cu Shalimar, este, din punctul meu de vedere, mult mai prietenos si mai usor de purtat decat Shalimar. Ar putea fi o optiune buna pentru cele care il gasesc prea aspru pe Shalimar, dar sunt atrase de partea lui finala.

Numele parfumului: Voile d’Ambre
Casa: Yves Rocher        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator:  Olivier Pescheux
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: caradamom, mandarina, mirt, frunze de mandarin
note de mijloc: opoponax, tamaie, smirna
note finale: patchouli, santal, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jurde 5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.