Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 noiembrie 2014

Wicked/Women-Bijan




Trebuie sa ai multa imaginatie ca sa spui ca acest parfum este sexy (asa am citit eu despre el). Dupa mine, nu este un parfum pentru oameni, mirosul lui ar merge la un odorizant de camera sau, mai ales,  la un detergent de rufe.
Nu ca ar fi urat, dar este foarte chimic, nenatural si lipsit de poezie.  La inceput are niste citrice amarui, robuste si baritonale (ca sa nu le zic grele), care au si o nota pronuntat verde si sunt usor acidulate de la coacaza. Partea florala, bine mixata,  este foarte chimica si este greu sa depistezi in ea iasomia. Lotusul e chimie in toata legea, din aia care tipa. Noroc ca este aerisit de la coacaza . Mai este dulce-acrisor si cam strident. Costa foarte putin (59 lei/75 ml pe Aoro) si nu cred ca tre sa fiu prea aspra cu el, face si el ce poate din niste ingrediente sintetice ieftine. Doar Amethyst de la Lalique mi-a mai dat o senzatie asemanatoare, parfum care, intamplator, are si el o coacaza, dar nu este atat de vascos ca Wicked, care-mi da impresia unei mieri sau a unui sirop gros de fructe. Intensitate are, siajul insa este mic. Imi pare si monoton si cam plictisitor, dar bine conturat ca personalitate olfactiva.  Cred ca poate fi luat si folosit doar ca odorizant de camera sau, putin diluat, pentru parfumarea lenjeriei de pat. Recipientul este jalnic, ca o jucarie din plastic pentru bebelusi. Dupa epuizarea parfumului, adaugandu-i in interior niste pietricele, ar putea fi folosit ca zuruitoare pentru animarea bebelusilor somnorosi caci plasticul polueaza mediul.

Numele parfumului: Wicked for Women
Casa: Bijan          
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2005 ?
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, bergamota, coacaza rosie
note de mijloc: iasomie, lotus
note finale: ambra, patchouli, vetiver.

Aprecieri personale
Intensitate: destul de intens, dar cu siaj redus
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: urat !, vezi fotografia
Evaluare :  6/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.