Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 octombrie 2014

Rose en Noir-Miller Harris




Rose en Noir este un parfum care-si merita categorisirea in sectorul nisa caci este inventiv si are o personalitate bine conturata.Numele parfumului mie mi se pare cam derutant caci iti induce ideea ca trandafirul ar fi dominant ca nota si ca ar fi un trandafir intunecat. Nu mi se pare sa fie chiar asa.
Parfumul este greu de disecat si de descris pe note si pe etape pentru ca este foarte liniar si omogen ca amestec. Chimenul ar putea sa sperie, fiind o nota mai putin agreata caci poate avea efecte indolice, dar, in cazul de fata, el este greu reperabil si nu face nimic rau. Parfumul incepe mieros si bland, foarte dens, cu un miros de coriandru. Frunzele de lamai care, de obicei ,au un miros penetrant, nici nu le simt. Parfumul este moale si cremos, probabil datorita ambretei.Trandafirul nu-l simt ca entitate clar conturata desi coriandrul parea fi amestecat cu un miros slab floral. Parfumul imi pare ca-si mai pierde din dulceata initiala, fara a avea, insa, alte modificari esentiale de miros. Este foarte discret si cu siaj minim. Undeva, in fundal, se simte si un vag miros de frunza de tutun. Ce sa spun ? Nu e genul de parfum pentru care as face o pasiune pentru ca este foarte liniar si prea dulce, dar este destul de probabil ca el sa-si gaseasca admiratoare printre femeile care prefera parfumurile dulci si discrete. Este un parfum de probat. Nu pot asocia parfumul cu intunericul ci, mai degraba cu un asfintit bland de soare. Nu are nimic strident sau deranjant, chiar as spune ca este un parfum prea cuminte.

Numele parfumului: Rose en Noir
Casa: Miller Harris
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator:  Lyn Harris
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coriandru, chimen, frunze de lamai
note de mijloc: piper, frunza de violeta, trandafir
note finale: ambreta, patchouli, tutun

Aprecieri personale
Intensitate: mica, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.