Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 octombrie 2014

Heliotrop-Etro



Etro are cateva parfumuri mai reusite, dar n-as include in aceasta categorie si Heliotrop. Parfumul incepe si dulce si amarui in acelasi timp, cu un miros cam medicinal, care aduce cu mirosul de migdale. Imi face impresia ca are o supradoza de piperonal (heliotropina), substanta aldehidica de sinteza care miroase a vanilie si sambure de cireasa, folosita in parfumerie pentru a reproduce mirosul de heliotrop.
Ma deranjeaza izul medicinal care este foarte pregnant in prima ora de evolutie a parfumului. Este stiut faptul ca piperonalul este folosit si ca insecticid si, in doze mari, este toxic si pentru om, dand stari depresive si atacand si pielea. Este clar ca nu pot folosi cu mare drag un astfel de parfum, desi parfumul cu siguranta respecta reglementarile IFRA si nu a depasit procentele maxime admise. Aspectul pufos al parfumului se datoreaza tot piperonalului. Eu nu reusesc sa gasesc in parfum notele din lista oficiala (ma gandesc la flori in special) si nu inteleg in ce consta creatia artistica. In diluarea piperonalului in alcool ? Posibil sa mai aiba niste cumarina, un inlocuitor al boabelor de tonka si niste vanilina. Imi pare foarte chimic, drept pentru care nu l-as numi un gurmand. Este foarte liniar, evolutia lui constand in involutie, mai precis in diminuarea mirosului initial. Vad ca sunt multi care se prapadesc de dragul lui, dar nu ma numar printre ei. Desi este catalogat ca unisex, este cat se poate de clar un parfum feminin. Imi pare de prost gust sa poarte un barbat asa ceva. Longevitatea este, cum era si de asteptat la un parfum sintetic, mare. Cara de la Farmacia SS Annunziata este pe aceeasi tema  si  imi pare mult mai reusit.

Numele parfumului: Heliotrop
Casa: Etro           
Concentratie: EDT (?)
An de aparitie: 1989
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, migdala, portocala amara, bergamota
note de mijloc: iris,iasomie, heliotrop, ylang ylang, trandafir
note finale: guaiac,boabe de tonka, vanilie, balsam de Peru, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.