Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 octombrie 2014

Estee Lauder Private Collection vintage-Estee Lauder





Parca e un facut : cand cunosc parfumul modern, nu-l cunosc pe cel vintage si invers. N-am avut niciodata curiozitatea sa miros Private Collection de la Estee Lauder. Azi am mirosit parfumul in varianta vintage,  sub forma de parfum pur, deci foarte concentrat. Parfumul a fost creat pentru folosinta personala a domnei Estee Lauder, dar a devenit un parfum de serie in 1973. 

Estee Lauder

Sincer, nu ma asteptam sa fie atat de barbata Estee Lauder incat sa poarte acest parfum. Este la fel de dens ca Youth Dew, deci greu de purtat, dar are cu totul alt miros. Este un chypre floral verde, foarte aspru. La inceput este destul de agreabil, desi este putin aldehidic si sapunos. Miroase a citrice si coriandru, fiind foarte verde, fresh, curat si amarui. O buna bucata de vreme stagneaza in starea asta, ulterior adauga pin. Devine lemons rasinos si confuz, foarte imbacsit, dar si putin dulce. Nu pot sa simt absolut nicio floare in el. Este greu, nu are nici siaj, chiar nu-i gasesc nicio calitate. E mai mult masculin decat feminin, foarte greu de purtat. E clar de moda veche si matur, azi imposibil de purtat. Poate varianta moderna o fi mai apetisanta, asta nicidecum. Tre sa fii tare aspra si rigida, total lipsita de poezie ca sa poti purta parfumul asta. Parca ar fi facut pentru o guvernanta englezoaica, uscata precum o mumie egipteana, dar vie, dinamica ca un titirez, severa, cu principii riguroase. De ar fi cunoscut reteta parfumului, cred ca egiptenii l-ar fi gasit util la imbalsamare. Ma abtin sa-l evaluez caci mi-a placut de Estee Lauder.

Un comentariu:

  1. Se lipeste bine descrierea ta de poza doamnei :))) Uscata si afurisita si lipsita de humor si joie de vivre...probabil de aia i-au si mers asa bine afacerile. De la Lauder imi place (nu cine stie ce, dar macar imi place) Sensuous, in rest ii gasesc parfumurile total indigeste.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.