Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 octombrie 2014

Blumarine II (intrerupt)- Schiapparelli Pikenz



Parfumul, desi este destul de recent, fiind creat in 2000, este deja intrerupt. Mi-e tare neclar de ce parfumul este atribuit brandului Blumarine caci pe flacon, la producator, scrie ca este Schiapparelli Pikenz. Care este relatia intre Schiapparelli Pikenz si brandul Blumarine nu stiu. Parfumul nu este urat deloc, este un parfum cu miros de primavara, fragil, usor, aerisit si gratios.
Incepe dulce-acrisor si usor fructat cu o floare de lotus care are un usor iz de ananas. Imi pare  moale si bland inca de la inceput datorita lemnului de trandafir. Este foarte simpatic : tineresc, inocent, curat. Din partea florala se simte un bobocel de trandafir foarte timid, dar frumos. Este interesant ca, amestecate, ingredientele dau un miros foarte apropiat cu cel al magnoliei. Pe masura ce evolueaza isi pierde mirosul acrisor si capata cremozitate tot mai mare cand intra in evaporare moscul. Nu are siaj deloc, ramane strans legat de piele. Este unul dintre putinele parfumuri cremoase care imi place. Majoritatea devin uleioase rau si indigeste, lucru care nu se petrece cu Blumarine II, aici moscul fiind bine dozat. Nu i-ar fi stricat o concentratie mai mare de substante parfumante chiar daca este doar o apa de toaleta. E chiar regretabila disparitia lui.

Numele parfumului: Blumarine II
Casa: Schiapparelli Pikenz       
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2000
Creator: R.P. Denis
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ieder, lotus, lemn de trandafir
note de mijloc: ciclama, zlang ylang, trandafir
note finale: labdanum, santal, cedru, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: fragil
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.