Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 septembrie 2014

Gabriela Sabatini-Gabriela Sabatini




Nimeni nu are mari pretentii de la parfumurile lansate de VIP-uri. Eu nici nu mai fac efortul  sa le mai probez, dar parfumul de fata dovedeste ca mai pot fi si surprize placute. In chip clar acest parfum face mai mult decat 59 lei/60 ml, pretul de vanzare de pe Aoro.  E facut de un parfumier care a colaborat mult cu VIP-urile, Harry Fremont. In general are o prestatie destul de inegala, dar a dat si parfumuri care-mi plac : Miracle /Lancome si Glamourous/ Ralph Lauren. Eu cred ca este un parfumier bun, dar nu pentru aceste vremuri. El insusi spunea la un moment dat (citez din memorie): puteti avea cel mai bun parfumier, dar, daca nu aveti ingrediente bune, nici produsul finit nu va fi stralucit. O spunea cu tristete si-i dau perfecta dreptate.
Nu stiu cum o fi mirosit varianta din 1989 a parfumului astuia. Intre timp el a fost nitel cosmetizat. Chiar modernizat, el are un aer clasic si miroase a “ old school”. Este un floral opulent, usor fructat. Parfumul este inegal. In debut are aldehide si este usor sapunos, dar nu pot spune ca este urat sau greu de purtat. Notele de mijloc sunt fantastic de frumoase. Are un buchet floral romantic, feminin si elegant, o placere sa-l mirosi. In principal este o combinatie de caprifoi cu iasomie. Unele note din lista oficiala nu le simt absolut deloc, heliotropul spre exemplu.  Este dulce, dar fiind fructat, nu este indigest. Din pacate, notele de mijloc sunt destul de efemere, iar cele finale sunt de-a dreptul urate. Parfumul devine confuz, imbacsit si greu. Miroase a statut si amarui-acru . Nici macar nu pot sa-i identific vreo nota in haosul de la sfarsit. Notele, in teorie, sunt frumoase si ar fi trebuit sa dea ceva bun. Pacat, mare pacat. Asa ma etuziasmasem la notele de mijloc…



Numele parfumului: Gabriela Sabatini
Casa: Gabriela Sabatini  
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1989
Creator:  Harry Fremont
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, note fructate, bergamota, lamaie, mandarina
note de mijloc: caprifoi, neroli, iasomie, lacramioara, trandafir, heliotrop
note finale: santal, tonka, ambra, patchouli, vanilie, mosc, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: peste medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.