Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 septembrie 2014

Emeraude vintage (1991)-Coty





Nu stiu daca Francois Coty, creatorul lui Emeraude si Jacques Guerlain, creatorul lui Shalimar, se aveau ca fratii , ma indoiesc, dar sigur cele doua parfumuri sunt foarte asemanatoare. Deci uitatul in curtea vecinului se practica de multa vreme, iar stimabilul Shalimar, de toata lumea adulat, nu este chiar foarte original caci Emeraude este mai batran cu 4 ani.
De Emeraude nu-si mai aduce aminte nimeni, in timp ce Shalimar este pe val, i se fac perfuzii anuale prin flankere, casa Guerlain  avand mare grija de pupilele sale. Daca scoateti pielea din Shalimar, adica exact nota care se potrivea ca nuca in perete in acest parfum, veti obtine un Emeraude. Initial si Emeraude este opulent, poate mai opulent decat Shalimar, si aspru, destul de neprietenos. Este o combinatie de citrice peste care se aseaza o avalansa de iris. Irisul nu este trecut in notele de pe Fragrantica, dar el exista cu siguranta si chiar in supradoza. Mie imi pare ca este si oarece vetiver. Datorita irisului, parfumul este uscat si prafos. Inceputul este dificil datorita opulentei si asprimii, dar in timp ii dispar stridentele, fara ca mirosul sa evolueze foarte mult. Mie imi pare ca simt doar iris si vanilie, adica nu percep deloc florile din notele de mijloc. Spre final, adauga la vanilie  rasini , castigand mult tandrete. E o vanilie mai frumoasa decat in Shalimar, mult mai calda datorita ambrei. Parfumul este rotund, calm si caldut.  Ceea ce am mirosit eu este o varianta vintage aniversara, lansata in 1991, adica la 70 de ani de la aparitia parfumului (este chiar flaconul din fotografie). Nu spun ca as putea purta parfumul, este dificil timp de jumatate de ora, dar in partea a doua este foarte bland si prietenos. Singurul lui minus ar fi acela ca tine mai putin decat Shalimar, dar pe el scrie ca ar fi cologne. Admiratorii lui Shalimar il pot cumpara daca li se iveste ocazia.



Numele parfumului: Emeraude
Casa: Coty          
Concentratie: Cologne
An de aparitie: 1921
Creator:  Francois Coty
Gen:  feminin


Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: minim 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.