Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 august 2014

Yatagan-Caron


Capodopera ? Cel mai indraznet parfum masculin din istoria  parfumeriei ? Arta adevarata ? Offfffff ! Iar un iconic care a infierbantat mintile multora.
Parfumul dateaza din 1978 deci, este clar, un old shool. Nu cred ca l-am mirosit vreodata in varianta de inceput, iar acum cu siguranta a fost reformulat caci are muschi de stejar si castoreum in lista de note. Fara indoiala ca m-am asteptat la un parfum plin de virilitate, taios, dur, crud precum un calaret asiatic plecat la vanatoare de oameni. Aspru si taios si chiar frumos este doar in deschidere  cand  te ravaseste olfactiv cu un miros de ace de pin. Dupa doua minute devine bland, caldut, usor balsamic, amarui, cu miros de rasina moale (tamaie ?) care se impleteste cu plante aromatice. Nu e rau nici acum, e un parfum barbatesc, dar cuminte. Dar cea mai mare parte a parfumului nu-mi place. Parfumul devine confuz, foarte uleios, caldicel si cam murdarel. Probabil de la mosc si castoreum. Cred ca miroase ca un calaret trudit, sosit de la vanatoare, nitel asudat si amarat ca nu a vanat oameni ci iepuri. Unde-i capodopera ? Nu ma intrebati caci eu n-am descoperit-o. E pentru ce-i care vor sa se parfumeze cu legende mestesugite. Siaj nu prea are deloc, iar cat tine nu ma intrebati caci sunt doamna si n-am chef sa-l pandesc. Poate as fi facut-o daca era mai frumusel. O fi fost la vremea lui, acum a imbatranit si s-a ofilit.

Numele parfumului: Yatagan
Casa: Caron        
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1978
Creator:  Vincent Marcello
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: lavanda, galbanum, pin, busuioc, menta
note de mijloc: pelin, muschi de stejar, patchouli
note finale: mosc, castoreum, tamaie, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: ?
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.