Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 august 2014

Les Zazous-Keiko Mecheri


Parfumul evoca amintirea unor tineri dandy din Franta si Algeria care, in anii 40, in plin razboi,  frecventau, dupa moda americana, cluburile de jazz, individualizandu-se prin tunsori si vesminte tipice. Barbatii purtau sacouri lungi, cadrilate, iar femeile fuste scurte, plisate. Presa vremii nu i-a iertat, scandalizandu-se de preocuparile lor intr-o vreme cand pe front se murea, iar Franta era sub ocupatie germana.


Parfumul este frumos, dar nu tocmai original caci pare un decupaj din Chergui / Serge Lutens (Chergui fiind mult mai complex, un parfum cu mai multe faze de evolutie). Les Zazous are o constructie foarte simpla, fiind in fapt un acord ambrat. Este o combinatie dulce si blanda, mangaietoare chiar, de rasini, cu balsam de Tolu si santal. Nu sesizez nicidecum nota de lavanda care apare in lista de note de pe Fragrantica. Este foarte liniar, fiind cap-coada la fel. Parfumul este mai degraba masculin decat feminin. De ar fi fost mai putin dulce, parca ar fi fost mai bine. Nu este rau, este usor de purtat, dar nu vad unde-i creativitatea.

Numele parfumului: Les Zazous
Casa: Keiko Mecheri     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: 
Gen: unisex 
Descriere oficiala: ambra, trandafir, lavanda, santal, vetiver, rasini

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 7,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.