Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 august 2014

La Panthere-Cartier





Parfumul  nu are un nume intamplator. El memoreaza personalitatea lui Jeanne Toussaint, poreclita La  Panthere, o femeie talentata si un fel de arbitru al elegantei pariziene, directoare artistica a casei de bijuterii Cartier timp de 30 de ani si amanta a lui Louis Cartier.
Din iubirea si colaborarea celor doi s-au nascut bijuterii fabuloase, unele chiar in forma de pantera.

Jeanne Toussaint
Parfumul are recenzii destul de bune, fiind considerat unul dintre putinele memorabile din ultimul timp. El este un chypre-floral minimalist, de situat undeva intre clasic si modern. Incepe dezinvolt, in forta chiar, foarte opulent, dar verde, cu o rubarbara fructata, dulce-acrisoara. Foarte repede apare si gardenia. Este ampla, are o textura cam vascoasa, care iti da senzatia de prea plin, dar nu e deranjanta caci este oxigenata. Totusi are ceva agresiv, poate chiar isteric, nu degeaba e vorba aici de o felina. Pantera devine mult mai blanda si rotunda in etapa urmatoare, iar spre final gardenia isi pierde stralucirea, se ofileste, devine imbacsita si plata sub influenta moscului. Nu pot spune ca-mi place parfumul si ca l-as cumpara, are, in prima parte, niste stridente care ma deranjeaza si imi pare cam burghez. Este un parfum diurn, pentru femei mature, cu o eleganta ostentativa, nu mi se potriveste deloc. Totusi, nu exclud ca unora s-ar putea sa le placa.



Numele parfumului: La Panthere
Casa: Cartier       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Mathilde Laurent
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: rubarbara, capsuni, fructe
note de mijloc: gardenie
note finale: mosc, muschi

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu siaj bun
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi imaginea
Evaluare : 7/10 


2 comentarii:

  1. E un fel de Ricci Ricci de nisa! :)))) L-am testat repetat, este bun, nimic de zis, dar cu un oarecare efect plasticos de la capsuna si fructe. Foarte buna longevitatea. Nu l-as putea purta, este prea "mort" pentru gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. In desertul creativ actual, parfumul si-a gasit oarece admiratori. Nici eu nu l-as cumpara, inceputul nu mi se potriveste, iar ce urmeaza ma plictiseste.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.