Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 august 2014

Dolce Acqua-Profumum Roma



Dolce Acqua l-as incadra in categoria orori olfactive cu pretentii gurmande. Mai am in aceasta categorie un parfum aproape identic : Platino de la Omnia Profumi (ciudata asemanare, or fi facut parfumul in colaborare frateasca?) si Tobacco Vanille de la Tom Ford, toate caracterizate prin excese si, parca, facute pentru anosmici sau pentru resuscitarea bolnavilor in stare de agonie. Ati mancat mancare proasta facuta din ingrediente de buna calitate ? Parfumeria este un fel de gastronomie. Este important ce combini si in ce cantitati. Daca pui 10 legaturi de leustean la 3 litri de ciorba, nu poate sa iasa ceva bun.
Dolce Acqua, ca si Platino, combina ingrediente aflate in sinergie, care, dramuite cu masura, ar fi putut da un desert usor, pufos si gustos, dar au amandoua prea mult « leustean ». Dolce Acqua, dupa parerea mea, devine un parfum cat de cat onorabil, cu care sa poti sa iesi in lume, doar dupa jumatate de ora de la pulverizare. Chiar si atunci nu as zice ca este de prea bun gust. In prima jumatate de ora, amar si foarte dulce fiind (ce paradox!), emana cantitati pantagruelice de heliotrop, migdala si boabe de tonka, peste care este o galeata de zahar. E o concentratie atat de mare de materie parfumanta incat iti paralizeaza simtul mirosului. Parfumul este de-a dreptul o bomba chimica. Macar de n-ar fi atat de dulce…Parfumul nu evolueaza deloc, atata doar ca isi piede din intensitate, dar este unul de cursa lunga. Ii lipseste si gratia si rafinamentul, este, pentru mine,  de-a dreptul vulgar . Si sunt un om care iubesc prajiturile, ciocolata, inghetata si tot ce este desert. Dupa mine, este un parfum de nepurtat. Stiu ca are recenzii predominant pozitive, dar fiecare are gustul lui si alege in functie de el. De mirare este ca este categorist la parfumuri unisex. Sper sa nu ma intalnesc cu un barbat care il poarta.

Numele parfumului: Dolce Acqua
Casa: Profumum Roma 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala: boabe de tonka, heliotrop, nuca de cocos, migdala

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj maricel
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 4/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.