Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 iunie 2014

Parfum d'Or- Kristel Saint Martin




Kristel Saint Martin este un brand putin cunoscut azi, care a facut parfumuri in anii 80 si 90 ai secolului trecut. Brandul are o lista scurta de parfumuri, nu este foarte productiv. Parfum d’Or este un parfum tipic anilor 90’, un clasic, usor retro, dar perfect purtabil si azi. Ca stil si putin si ca miros   l-as compara cu Amarige de la Givenchy (au multe note comune).
Fragrantica il dateaza in 1986, dar greseste,  parfumul este creat in 1995, deci dupa Amarige din care cred ca se inspira la greu. O alta sursa de inspiratie cred ca fost Yvresse de la Yves Ssaint Laurent. Unii il compara cu Ysatis, dar sunt in eroare. Ysatis este un parfum total aldehidic, sapunos, ucigator. Parfum d’Or este opulent in prima faza,dar mult mai usor de purtat desi este genul glamour. Incepe dens si bogat, fiind de la inceput un floral-fructat, dulce-acrisor. Combina neroli si violeta cu citrice. In faza de mijloc domina ananasul si piersica. Florile sunt foarte bine mixate si nu prea reusesc sa le individualizez. E un echiliru perfect intre fructe si flori, fructele contrabalanseaza dulceata florilor si asigura propetimea parfumului. In notele finale, cand parfumul aluneca spre latura lui senzuala, nu prea mai imi place. Isi pierde savoarea si stralucirea, devine cam confuz. E o piersica moale, care-mi aduce aminte de Yvresse, usor ambrata si moscata. Per ansamblu, este un parfum frumusel, foarte feminin si mult subevaluat. Costa putin peste 100 de lei /100 ml. Eu nu l-as purta ziua, dar in anii 90 cred ca se purta.

Numele parfumului: Parfum d’Or
Casa: Kristel Saint Martin        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1995
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, mandarina, violeta, ciclama
note de mijloc: iasomie, ylang-ylang, cuisoare, trandafir, piersica, ananas, pruna, lacramioara
note finale: mosc, santal, patchouli, ambra


Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent initial, ulterior intensitate medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia

Evaluare :  7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.