Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 iunie 2014

Jolie Madame- Pierre Balmain



Un parfum cu nume frumos, care te face sa te gandesti la o parizianca foarte sic. Tare as fi vrut sa miros varianta originala, cea din 1953, creata de Germaine Cellier. Parfumul a fost reformulat in 1992. Nu stiu de cine, dar merita a fi scalpat.
Varianta actuala nu-mi place deloc. Inceputul parfumului nu este urat : neroli, citrice si condimente, un amestec complex, opulent si dulce. Urmeaza o faza destul de agreabila si ea in care se simt in special violeta si notele de piele. Problema este ca violeta dispare, apare o narcisa pe langa piele, iar parfumul capata o textura foarte urata, uleioasa, imbacsita. Ceva ce-ti aduce aminte de ulei incins si animal nadusit. Total lipsit de gratie. Un model de piele dulce, calda si bleaga. Poate iarna miroase mai bine, acum nu-mi place ce miros. Parfumul se si pierde repede, evoluand spre un miros confuz in care nu mai deslusesti nimic. Eu ma indoiesc ca varianta actuala mai contine notele listate in diferite baze de date (pe care le listez si eu caci nu am incotro). Ma refer la zibeta, cocos in primul rand, apoi unde or fi liliacul, trandafirul si tuberoza iar nu stiu. In schimb sunt listate pe Fragrantica frunze de violeta, iar in parfum se simte floare de violeta. Cele doua miros complet diferit, nu se pot confunda. Nu prea este de cumparat. Imi pare cel mai nereusit Balmain de pe piata. Ma simt obligata sa avertizez ca majoritatea recenziilor de pe internet se refera la varianta originala a parfumului, chestie care s-ar putea sa va impinga spre cumpararea lui.

Numele parfumului: Jolie Madame
Casa: Pierre Balmain       
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1953/1992 reformulat
Creator:  Germaine Cellier
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: artemisia, bergamota, gardenie, neroli, coriandru, cuisoare, petitgrain
note de mijloc: tuberoza, narcisa, iris, iasomie, trandafir, liliac, violeta
note finale: piele, patchouli, mosc,  nuca de cocos, zibeta, muschi de stejar, vetiver, cedru, tutun

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: slabuta, dupa o ora nu se mai simte decat un miros confuz
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.